Kum broj 2?

Tko je slovenski chef koji će uz Petra Grašu stajati na vjenčanju? U njegovim delicijama uživala je i Angela Merkel

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
Zagreb: Danijela Martinović predstavila svoj album Neopisivo
Foto: IVC
Split: Michelinov kuhar Emanuele Scarello gostovao na Kongresu ugostitelja i turisti?kih djelatnika
19.02.2022.
u 18:13
Tomaž je četvrta generacija vlasnika gostione 'Pri Lojzetu', koja se 1997. godine preselila u slovenski dvorac Zemono i u njegovim delicijama uživale su brojne poznate svjetski poznate osobe i kuhao je za kraljeve, princeze, predsjednike, ministre, sportaše, glumce, filozofe, književnike
Pogledaj originalni članak

Slovenski chef Tomaž Kavčić dugogodišnji je prijatelj glazbenika Petra Graše i večeras će na njegovom vjenčanju stajati uz njega, kako neki mediji pišu, kao drugi kum uz Dina Rađu. 

Tomaž je četvrta generacija vlasnika gostione 'Pri Lojzetu', koja se 1997. godine preselila u slovenski dvorac Zemono i u njegovim delicijama uživale su brojne poznate svjetski poznate osobe i kuhao je za kraljeve, princeze, predsjednike, ministre, sportaše, glumce, filozofe, književnike.Nedavno se Tomaž na Instagramu pohvalio fotografijom na kojoj pozira s Angelom Merkel i napisao je kako je njegov tim imao priliku kuhati za čelnike Europske unije. 

- Iako predstavljam četvrtu generaciju ugostitelja u našoj obitelji, kao mladiću, taj mi posao nije bio prvi izbor, bio sam koncentriran, pogađate, na automobilizam. Ah, kako i ne bih. Bio sam vrlo živo dijete, stalno u pokretu. Rođen sam ranije, s nepunih šest mjeseci i manje od 2 kilograma. Kada su me pregledali, liječnica, dr. Konjajeva, rekla je: “Ako preživi, bit će vrlo živo dijete”. Tako je i bilo. - ispričao nam je Tomaž u jednom intervju i dodao:

- No bio sam vrlo izbirljiv za stolom, a najviše sam volio mamin domaći mliječni sladoled s jajima i šećerom. Dakako, “ucjenjivao” sam emocijama i tvrdoglavošću pa ako je majka željela malo mira, morala mi je dati sladoled. I to ne jedanput dnevno... - smije se Tomaž, koji je mladost proveo u automobilizmu, a utrkivao se i u motokrosu, čak je imao i ozbiljne sponzorske razgovore. Kako je vojsku služio u Jastrebarskom, gdje je bila i staza za motokros, ondje je osvojio i svoj prvi trofej.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.