AFERA 'CAJKA'

Tonči Huljić o zabrani koncerata u Puli i Osijeku: 'To su neki šerifi krenuli sprovoditi'

Foto: Antonio Ahel/ATA Images/PIXSELL
Beograd: Petar Grašo i Tonči Huljić na snimanju Amig Showa
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
Split: Glazbenik Tonči Huljić
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Splitski glazbenik, tekstopisac i producent Tonči Huljić
Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL
Mostar: Tonči Huljić & Madre Badessa band nastupili na Kantarevcu
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Tonči Huljić i Madre Badessa održali koncert na otvorenju Adventure u Šibeniku
24.02.2023.
u 20:15
- Tolika glupost. To su neki šerifi, koji se tu nešto pitaju, krenuli sprovoditi. Prvo gradonačelnik Pule pa je od njega vidio i gradonačelnik Osijeka. Vidjela žaba gdje se konj potkiva pa i ona podigla nogu. Jučer je Milica Pavlović napravila sjajan koncert u Osijeku. Ništa oko čega bismo se trebali brinuti - kazao je Huljić
Pogledaj originalni članak

Zabrana koncerta turbo-folk zvijezda u Puli i Osijeku i danas je jedna od glavnih tema u Hrvatskoj, ali i u Srbiji. Svoje mišljenje na tu temu dao je i Tonči Huljić, koji je kratko komentirao srpskim medijima: 

- Tolika glupost. To su neki šerifi, koji se tu nešto pitaju, krenuli sprovoditi. Prvo gradonačelnik Pule pa je od njega vidio i gradonačelnik Osijeka. Vidjela žaba gdje se konj potkiva pa i ona podigla nogu. Jučer je Milica Pavlović napravila sjajan koncert u Osijeku. Ništa oko čega bismo se trebali brinuti - kazao je za Telegraf.rs. 

Podsjetimo, gradonačelnik Pule Filip Zoričić zabranio je održavanje tog koncerta zato što nije bio zadovoljan vrstom glazbe koja se tom prilikom trebala izvoditi. Sve ove informacije objavio je Glas Istre. Stoga smo nazvali pulskog gradonačelnika Zoričića kako bismo doznali jesu li točne tvrdnje o njegovoj zabrani koncerta i ako jesu, zašto se odlučio na takav potez.

– Istina je da sam posve nedvosmisleno i jasno rekao da se u javnom prostoru grada Pule i u objektima kojima upravlja grad koncerti ovakve vrste neće održavati. Mislim da ovaj glazbeni izričaj ne pripada našem podneblju, duhu i mentalitetu grada. To je jedini i isključivi razlog zbog kojeg sam donio ovu odluku. Za ovaj događaj na vrijeme nismo znali ni resorna pročelnica za društvene djelatnosti i mlade ni ja, inače bih odluku donio ranije. Vijest je do mene došla u trenutku kada se u Istarskom narodnom kazalištu obilježava 75 godina KUD-a Lino Mariani i sjećanje na Nella Milottija, događaj koji je pokazao na koji način moramo čuvati građanski duh grada te europsku i mediteransku Pulu – rekao nam je Zoričić i nastavio:

GLUMAČKA ZVIJEZDA

Milan Marić: 'O svom privatnom životu čitao sam u medijima, to je poput stripa u nastavcima'

U seriji "Pad", koja se nakon Srbije već emitira i u Hrvatskoj kroz RTL Premium, lik Ivana Maslaća, koji je utjelovljenje Lauševića, tumači Milan Marić. Sasvim sigurno i zbog njega je seriju, za koju producenti tvrde da je tek labavo temeljena na Lauševićevoj autobiografskoj knjizi "Godina prođe, dan nikad", već odabrao stručni žiri Berlinskog filmskog festivala gdje će imati svjetsku premijeru u selekciji serija iz cijelog svijeta.

– Moja je dužnost biti otvoren prema svima, a u javnom prostoru, dok sam ja gradonačelnik, promovirat ćemo i čuvati identitet građanske, europske i mediteranske Pule sa svim njezinim bogatim multikulturalnim i multietničkim vrijednostima. Pula je trenutačno europski hotspot za koncerte. Ljeto u Areni donosi izvođače najvišeg svjetskog ranga, kao što su Robbie Williams, Imagine Dragons, Eros Ramazzotti, Florence and the Machine...

Koliko to znači za Pulu kao destinaciju, suvišno je reći. Smatram da imamo pravo biti selektivni kada odlučujemo koji će izvođači nastupati u gradskim prostorima – uzvratio nam je danas potvrdom prvotno objavljene informacije te objašnjenjem svog postupka pulski gradonačelnik Filip Zoričić još jednom ponovivši svoj rezolutni stav o otkazivanju koncerta turbo-folk glazbe. Koncert je kasnije bio najavljen u Osijeku, no neće se ni tamo održati nakon što je gradonačelnik Ivan Radić stao uz kolegu Zoričića. 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 39

BR
brzizestok
20:39 24.02.2023.

Izuzetno antipatican lik

ŠU
Šugaman
21:28 24.02.2023.

Gdje si bio kad su Thompsonu zabranjivali nastupe, pod koji kamenom? Ajd se pod taj kamen vrati i šuti.

Avatar Ninefinger
Ninefinger
20:27 24.02.2023.

A Huljiću tebe, znamo to, novci najviše zanimaju. I sam si, uostalom, tvorac velikog šunda... a i odličnih stvari isto. No važno ti je nikom se ne zamjeriti, jer zarađuješ svukud.