260 DANA

U novom Sedlarovom filmu glumit će svjetske zvijezde, a glazbu će raditi Dino Jelusić

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Zagreb: Glazbenik Dino Jelusić
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Jakov Sedlar
Foto: Promo
Tim Roth
Foto: Privatni album
Jakov Sedlar
Foto: Privatni album
Jakov Sedlar
14.03.2024.
u 20:35
Dino Jelusić pročitao je roman Marijana Gubine "260 dana" prije njegova tiskanja, presudan je bio slučajni susret s autorom u Splitu i tako je još 2011. godine objavljena pjesma "Prošao sam sve"
Pogledaj originalni članak

Roman  "260 dana“ autora Marijana Gubine bit će predložak novog filma redatelja jakova Sedlara, koji će se snimati u Osječko-baranjskoj županiji, a u kojem će između ostalih glumiti i neka od poznatih hollywoodskih imena poput Martina Sheena, Tima Rotha, Johna Malkovicha, Nicholasa Cagea, Kevina Spaceya i Armanda Assantea, s kojima su u dogovorima oko suradnje. Scenarij filma radit će Barry Morrow, koji je potpisao Oscarom nagrađeni film "Kišni čovjek".  Danas je u osijeku najavljeno i kako bi glazbu za film trebao raditi DIno Jelusić, jedan od ambsadora crowdfundin kampanje i projekta "260 days", piše HRT.

Dino Jelusić pročitao je roman Marijana Gubine "260 dana" prije njegova tiskanja, presudan je bio slučajni susret s autorom u Splitu i tako je još 2011. godine objavljena pjesma "Prošao sam sve". Roman o stradanju u Domovinskom ratu Marijana Gubine i njegove obitelji inspirirao je Jelusićev cijeli album, a danas je postao veliki promotor koji pomaže u stvaranju filma o toj temi u vrhunskoj svjetskoj filmskoj produkciji. Večeras je Jelusić u Osijeku izjavio kako je dobio i težak zadatak da se prihvati kreiranja glazbe za film koji će se uskoro početi snimati, no smatra kako će se u šarenilu svojih glazbeničkih poduhvata uspješno snaći i u ovome. 

Direktor produkcije 260 days Dražen Majstorović izjavio je kako je financijska konstrukcija filma gotovo dovršena, a pozvao je sve zainteresirane da se uključe i za svoje donacije dobiju prigodne nagrade u svojevrsnoj nagradnoj igri, sve to tijekom započete crowdfunding kampanje. Istaknuo je kako kampanja već sada ima 11 ambasadora, a uz Dinu Jelusića tu su i Zlatko Dalić, Tomo Medved i, primjerice, osječki sportaši Robert Seligman i Luka Pratljačić. 

VEZANI ČLANCI: 

Gubina je pozvao sve Hrvate u domovini i inozemstvu da se ukluče u crowdfunding kampanju i svojim prilozima pomognu nastajanju filma, ali je prije svega njegova želja da "o našoj povijesti čitaju i Amerikanci i Talijani i Nijemci, da upoznamo svijet s našom novijom poviješću i s onim što Hrvati jesu- da nismo agresivan narod nego da smo naprotiv miroljubiv narod koji gleda u budućnost, a poštuje svoju povijest". 

Glumačka ekipa bit će formirana do kraja ožujka a zasad se zna da su angažirani njemačka glumica Hanna Schygulla i Armand Assante dok će od hrvatskih glumaca u filmu igrati Lujo Kunčević, Pere Eranović i Konstantin Haag.

"Preko sudbine obitelji Gubina može se vidjeti kako je sve počelo jer je to univerzalna priča i metafora o onome što se 1990-tih događalo na teritoriju Hrvatske. Bitan dio cijelog filma bit će na glumcima i zato smo se odlučili na jednu sjajnu ekipu britanskih i američkih glumaca uz nekolicinu i hrvatskih glumaca, kazao je ranije Sedlar, dodajući da će film snimati na engleskom jeziku na lokacijama Slavonije i Baranje, Osijeka i Vukovara.

VIDEO: Tko je navodna ljubavnica princa Williama? Bila je najbolja prijateljica Kate, živi u kući od 106 soba

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.