PUBLIKA IH JE VOLJELA

Sjećate li se Tine i Nikše? Muška polovica dua vratio se na scenu, evo kako izgleda i zvuči

ARHIVA - Severina sa 'Štiklom' osvojila Doru 2006. godine
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/4
14.03.2024.
u 20:00

U pjesmi koja nosi Jurinovićev glazbeni pečat osjeća se toplina, iskrenost i istinitost ljubavne priče. Tekst prenosi osjećaj stabilnosti i sigurnosti, ističući važnost prisutnosti voljene osobe u životu. Spot vrhunski prati tu jednostavnost i nepretencioznost, prikazujući djevojku u bijelom kako pleše dok Nikša svira klavir i pjeva nad mikrofonom

Tina i Nikša, poznati glazbeni dvojac koji se na glazbenoj sceni pojavio 1998. godine kada su nastupili na Dori s pjesmom "Za sva vremena".

Početkom 2000-ih Nikša Jurinović i Valentina Krtanjek bili su jako popularni, a Valentinu su mnogi uspoređivali s Vesnom Pisarović. Publici su 2000. godine na Hrvatskom radijskom festivalu predstavili pjesmu "Kad si kraj mene", a 2001. godine na tom istom festivalu otpjevali su "Da je bilo sve po mom". Sljedeće godine na ovom festivalu pjevali su "Idi i ostavi me" i najavili svoj drugi studijski album "Mala zvijezda sjevera".

Slušatelji i urednici 110 hrvatskih radiopostaja dodijelili su im Grand prix za pjesmu "E, da mi je". Sljedeće tri godine redovito su nastupali na Hrvatskom radijskom festivalu, a zadnji nastup im je bio na Dori s pjesmom "Kazna" koja ih nije odvela do željenog finala. Nakon što su nestali s glazbene scene malo je bilo informacija o tome u kojem smjeru su nastavili svoje karijere. Nikša Jurinović je nastavio objavljivati obrade pjesama na društvenim mrežama a punih 16 godina nakon prekida karijere, sada se vraća na scenu novim singlom "Samo da si dobro ti". Pjesma donosi dirljivu i emotivnu priču, upotpunjenu jednostavnim, ali umjetničkim spotom.

U pjesmi koja nosi Jurinovićev glazbeni pečat osjeća se toplina, iskrenost i istinitost ljubavne priče. Tekst prenosi osjećaj stabilnosti i sigurnosti, ističući važnost prisutnosti voljene osobe u životu. Spot vrhunski prati tu jednostavnost i nepretencioznost, prikazujući djevojku u bijelom kako pleše dok Nikša svira klavir i pjeva nad mikrofonom. Ova minimalistička estetika još dodatno pojačava emotivni doživljaj pjesme.

Foto: Promo

Glazbu i tekst potpisuje sam Nikša Jurinović, dok se Dražen Stojčević pobrinuo za aranžman. Jurinovićev povratak na scenu obilježen je ne samo singlom, već i spremnošću za rad na novim pjesmama.

VEZANI ČLANCI: 

"Eto, jednostavno se dogodilo. Nakon 16 godina potpune odsutnosti od bilo kakvog glazbenog stvaralaštva, sjeo sam za klavir i u neka dva tjedna napisao pjesme za cijeli album. Ni sam ne znam ni kako ni zašto se to dogodilo i kako bih to objasnio. Pjesma je topla, iskrena i istinita ljubavna priča, a video prati tu jednostavnost i nepretencioznost u svakom smislu. Jako mi je drago da su prve reakcije na singl pozitivne i veselim se njegovoj promociji i nastavku rada na novim pjesmama", iznio je Nikša svoje impresije o pjesmi.

VIDEO: Tko je navodna ljubavnica princa Williama? Bila je najbolja prijateljica Kate, živi u kući od 106 soba

Komentara 2

Avatar FrancJunior
FrancJunior
10:31 15.03.2024.

Jaooooo....nama jadnima!

IB
Istina-boli
04:06 15.03.2024.

Skroz sjajna vijest,stvarno sam sretna sto cu ponovno slusati Niksu,a da se jos i Tina vrati,wow,to bi mi bilo jos i draze,sretno Niksa i dobro dosao natrag!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije