'protuhrvatsko djelovanje'

Ugljen pokazao dokument iz povijesti svoje obitelji: Asim, predsjednik Vrhovnog suda NDH. A sin kontraobavještajac

Foto: Instagram
Asim Ugljen
Foto: Instagram
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Asim Ugljen
Foto: instagram
Asim Ugljen
Foto: instagram
Asim Ugljen
Foto: Facebook
26.07.2022.
u 07:28
"Obiteljske povijesne crtice. Hasan, Smail, Ismet, Sakib, Jusuf, ovaj, onaj i kao šaka u oko među njima, Zorislav. S tim da je u trenutku izdavanja ovog dokumenta Zorislavov otac, Asim, predsjednik Vrhovnog suda NDH. A sin kontraobavještajac za partizane. Pa ti reci da nismo buntovna obitelj", napisao je glumac Asim Ugljen.
Pogledaj originalni članak

Zagrebački glumac Asim Ugljen (39) na društvenim mrežama često piše o detaljima iz svog privatnog života, a na Facebooku je objavio dokument iz svibnja 1941., kada je njegov djed Zorislav Ugljen s još nekoliko studenata izbačen iz studentskog doma u Zagrebu zbog "protuhrvatskog djelovanja".

– Obiteljske povijesne crtice. Hasan, Smail, Ismet, Sakib, Jusuf, ovaj, onaj i kao šaka u oko među njima, Zorislav. S tim da je u trenutku izdavanja ovog dokumenta Zorislavov otac, Asim, predsjednik Vrhovnog suda NDH. A sin kontraobavještajac za partizane. Pa ti reci da nismo buntovna obitelj. Drugo i ne znamo. Uvik kontra – napisao je Asim. 

Inače, Ugljen je više puta na društvenim mrežama pisao o svom djedu Zorislavu i pradjedu Asimu, po kojem je dobio ime. Premda je pradjed bio visokopozicioniran u NDH, jednom je prilikom spasio život sinu Zorislavu kada su ustaše došle po njega.

"Kada sam bio dijete, često sam obitavao kod bake i djeda. Moj pokojni djed Zorislav bio je vrsta erudita i intelektualca kakvi danas više ne postoje. Govorio je hrpe jezika tečnije negoli što danas mi pričamo hrvatski, nikada nije izašao iz kuće bez šešira i štapa, družio se s Ujevićem, svađao s Krležom, uveo Georgija Para u režiju, pisao i prevodio na hrpi tih jezika i bio je ekstremno otvoren čovjek. Barem prema meni, drugi ga pamte kao za*ebanog tipa", napisao je Asim jednom prilikom. 

VIDEO: Jelena Rozga prvi put u životu počela koncert u 4 ujutro: 'Treba i to jednom probati' 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 20

TA
tantor
08:00 26.07.2022.

prije bih rekao da su na svakoj strani u obitelji imali nekoga, za svaki slučaj, pa tko pobijedi.........a to mi vuče neke paralele i na modernu politiku, legitimno

PU
paul-umpe
08:01 26.07.2022.

to su bili nasi suncokreti kao i 1993 god.

Avatar black_cat
black_cat
08:13 26.07.2022.

nezanimljiv, iritantan i netalentiran.