ostvarili svoj san

Uoči nove sezona Masterchefa istražili smo gdje su i što kuhaju bivši kandidati

Foto: Instagram
Ivana Čuljak
Foto: Privatni album
Nikola Lesar
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
16.06.2011. Zagreb, Hrvatska - Sime Susic, pobjednik showa Masterchef kupuje namirnice na Dolcu. Photo:
Foto: Pixsell
03.12.2011., Koprivnica - Sudionici prvog kulinarskog reality showa Nove TV Masterchef pripremali su hranu u predvorju koprivnicke Obrtnicke skole. Organizator tog dogaÄ?anja, koje je privuklo nekoliko stotina posjetitelja, je bio jedan od sudionika showa
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
02.12.2012., Rijeka - Caslav Matijevic, natjecatelj u showu Masterchef. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
07.09.2011.Trogir - Robert Zmire, finalist showa Masterchef kuha 3 sljeda jela u restoranu Alka u kojem radi Photo:
Foto: Nova TV
Petra Gerić
A cooked American lobster isolated on white.
15.03.2015.
u 23:45
Show je dobra odskočna daska kandidatima koji danas uspješno vode vrhunske restorane
Pogledaj originalni članak

Više od 1700 prijava za sudjelovanje u trećoj sezoni "Masterchefa" pristiglo je na adresu Nove TV, što je samo još jedna potvrda porasta popularnosti kulinarstva među amaterima.

Da ovaj show, čija treće sezona s emitiranjem počinje uskoro, može kandidate podučiti tajnama zanata i pomoći im da ostvare profesionalnu kuharsku karijeru potvrđuju iskustva natjecatelja prethodnih sezona čije vam priče donosimo.

Odskočna daska

Nikola Lesar, pobjednik druge sezone, nakon pola godina stjecanja znanja u restoranu Dina Galvagna, inače člana žirija ovog showa, otisnuo se put Azije. Tamo je otkrivao nove okuse i upisao prestižnu kulinarsku akademiju Le Cordon Bleu.

– Trenutačno sam šef kuhinje u restoranu "The Never Ending Summer" u centru Bangkoka i dosad sam kuhao utjecajnim Hrvatima, strancima kao i princezi Tajlanda – kaže Nikola koji nije ni sanjao ovako uspješan razvoj događaja nakon pobjede u showu.

Šime Sušić pobijedio je u prvoj sezoni i ubrzo izdao kuharicu "Dnevnik pobjednika". Svestrani Šime nedugo nakon objave knjige upustio se i u ekspediciju "Otočna odiseja" tijekom koje je kajakom obilazio sve naseljene otoke Hrvatske i istraživao njihove specijalitete.

Ovaj show bio je dobra odskočna daska i drugim kandidatima koji danas uspješno vode vrhunske restorane. Marko Gajski svojim neobičnim spojevima namirnica i kreativnošću uvijek je oduševljavao žiri, a kasnije i goste restorana Divino na Hvaru gdje je četiri godine bio izvršni chef. – Nisam mogao ni zamisliti da će mi nakon "Masterchefa" život krenuti u smjeru ostvarenja sna. U showu sam puno želio i puno sam naučio – kaže Marko koji je neko vrijeme usavršavao svoje vještine u Londonu, a uskoro s Teom Mamut kreće u novi poslovni izazov.

– U centru Splita otvaramo koncept slastičarnice i restorana u kojem ćemo koristiti svježe i sezonske namirnice i pokazati kako naša gastronomija nisu samo pizze i ćevapi – ističe Marko. Uspješnu kulinarsku karijeru nakon showa ostvario je i Robert Predrag Žmire, koji već treću sezonu radi kao glavni kuhar na jednoj luksuznoj jahti.

Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL

– U "Masterchefu" smo u kratkom vremenu naučili puno, samopouzdanje je raslo iz emisije u emisiju i sada u kuhinji nemam nikakvog straha. Bila je to dobra odskočna daska – govori Žmire. U zimskom periodu kada nije na jahti pomaže drugim restoranima u kreiranju menija i kuhinje te i dalje sanja o svom restoranu.

Kuhaju u gastromekama

Ekonomistica Ivana Čuljak nakon showa radila je u jednom restoranu u Makarskoj, a zatim se zaputila u Meksiko gdje je radila u restoranu i upoznavala tajne tamošnje kuhinje. Danas svojim specijalitetima Ivana golica nepca Splićana. Ni Petra Gerić nije nakon showa spremila kuhaču u ladicu, nego je prihvatila posao u jednom zadarskom restoranu, a poslije šest mjeseci bila je šefica kuhinje u malom hotelu Francuskoj.

– "Masterchef" mi je pomogao da svladam neke strahove u kuhinji, a iskustvo u Francuskoj naučilo me odgovornosti – zaključuje Petra koja trenutačno vodi kreativne radionice kuhanja.

>>Maričić, Galvagno i Barbieri spremni su za nove kuhare amatere u MasterChefu

>>Kandidatima se tresle ruke na spomen ličkih kanapea

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.