Grill Boss

Uživa u spremanju jela, ali doma štednjak rado prepušta supruzi

Uživa u spremanju jela, ali doma štednjak rado prepušta supruzi
30.07.2011.
u 10:51
Profesionalni kuhar Marin Rendić svake subote gledateljima Nove TV otkriva tajne dobrog roštilja, od pripreme slasnih odrezaka i hamburgera do slastica s roštilja
Pogledaj originalni članak

Chefa Marina Rendića gledatelji su već upoznali u showu “Masterchef”, a od početka srpnja svake subote na Novoj TV u kulinarskom showu “Grill boss” otkriva tajne dobrog roštilja.

– Pristao sam sudjelovati u ovom projektu jer ima odličan koncept i običaj je da se roštilj priprema vikendom pa se termin prikazivanja odlično uklopio u ovu priču – objašnjava profesionalni kuhar iza kojeg je 15 godina kulinarskog staža i niz domaćih i međunarodnih priznanja. Uz Marina gledatelji su mogli naučiti kako pripremiti tipična jela s roštilja, od hamburgera, odreska i piletine do malo zahtjevnijih jela kao što su janjeći but i deserti s roštilja.

– Jedna od slastica koje se mogu pripremiti na roštilju jesu, recimo, marelice koje se prethodno marinira u ružmarinu i cimetu i samo kratko stavi na roštilj – otkriva Marin.

Za dobar roštilj najbitnije je, kaže, imati vrhunsko meso, dobru marinadu, adekvatnu temperaturu i dobar tajming u pečenju mesa.

– Osobno mi je najdraži komad mesa s roštilja “steak”, a koliko se sjećam, još mi ništa nije izgorjelo dok sam pekao – veli Marin, inače i vlasnik restorana Pepenero u Novigradu gdje svojim gostima nudi kreativan riblji meni.

– Mnoge poznate osobe jedu u našem restoranu, ali nama je svaki gost VIP-uzvanik – kaže chef koji kod kuće rijetko kad stane iznad štednjaka.

– Doma ne kuham baš često, to zadovoljstvo prepustim supruzi – sa smiješkom će Rendić.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.