Ljutita kiparica

Zbog nikad otvorenog luksuznog raja Kevin Costner ide na sud

Foto: Arhivska fotografija
Zbog nikad otvorenog luksuznog raja Kevin Costner ide na sud
20.03.2012.
u 15:53
Detmers i Costner 2000. potpisali su ugovor da će odmaralište biti otvoreno najkasnije do 2010. ili će skulpture biti prebačene na neko drugo mjesto. Kiparica je u skulpture uložila 250 tisuća dolara, a trebala je zaraditi četiri milijuna
Pogledaj originalni članak

Iako je glumac Kevin Costner prije 20 godina osmislio projekt odmarališta Dunbar, taj luksuzni raj, u koji je uloženo 100 milijuna dolara, nikad nije otvoren. U međuvremenu je i  umjetnica Peggy Detmers za odmaralište u Južnoj Dakoti, koje je ime dobilo po liku koji je Kevin Costner tumačio u filmu "Ples s vukovima", devet godina radila 17 brončanih bizona pa je sada tužila slavnog glumca zbog kršenja ugovora.

Njezin je rad, vrijedan četiri milijuna dolara, trebao bio izložen u odmaralištu. Kako ono do danas nije otvoreno, ni djela poznate umjetnice šira javnost nikad neće vidjeti, pa je ona svoja prava odlučila potražiti na sudu. 

Detmers i Costner 2000. godine potpisali su ugovor da će odmaralište biti otvoreno najkasnije do 2010. godine ili će skulpture biti prebačene na neko drugo mjesto. Kiparica je u skulpture uložila 250 tisuća dolara, a dogovor je bio da se, kad se odmaralište otvori, prodaju za četiri milijuna.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

BO
bomba
16:36 20.03.2012.

devet godina radila 17 brončanih bizona ----------------------------- U nedostatku pravih bizona ameri instaliraju brončane. Sve su ih skoro pobili radi civilizacije a na kraju i mi postajemo kameni, voštani brončani jer smo vrsta koja izumire svojom glupošću a ne zato što se nešto drugo događa oko nas.