ZIJAD GRAČIĆ

Gdje je danas hrvatski 'kralj sapunica'? Ima novi posao, a uskoro će proslaviti važnu obljetnicu

Zagreb: Glumac Zijad Gra?i?
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/17
05.10.2024.
u 09:00

Zijad je ove godine najavio odlazak u glumačku mirovinu, a sada obnaša novu ulogu. Naime, prije dvije godine izabran je za tajnika Sekcije intelektualnih usluga u Zagrebu.

Poznati hrvatski glumac Zijad Gračić (65), u domaćoj javnosti ostao je upamćen po velikom broju kazališnih i filmskih uloga, no publika ga najviše pamti po ulogama u televizijskim serijama zbog čega je dobio nadimak 'kralj sapunica'. Kroz karijeru dugu preko 40 godina posebno je plodnosan bio period između 2005. i 2010. godine, kada je glumio u nekima od najpamtljivijih naslova televizijske produkcije u Hrvata poput Ljubavi u zaleđu, Običnih ljudi, Ponosa Ratkajevih, Zakona ljubavi i Doline sunca. Posljednjih godina istaknuti projekti s njim u postavi su serija 'Novine' i film 'Infinity Pool', a publika ga može gledati i u najnovijoj domaćoj sapunici 'Sjene prošlosti' u ulozi ravnatelja Viduke.

Zijadovi karijerni počeci sežu u 80-te godine prošlog stoljeća. Na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu diplomirao je 1984. i odmah postao član ansambla Drame Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, u sklopu kojeg je odigrao preko 60 uloga i dao veliki doprinos akademskoj zajednici. Također je radio kao predavač na Akademijama dramske umjetnosti u Tuzli i Osijeku. - Radeći deset godina s mladim ljudima, iskusio sam iz prve ruke koliko je to odgovoran posao. Kao i svaki posao u kojem nastojiš znanje i iskustvo prenijeti na drugoga. Drago mi je što sam to doživio - ispričao je jednom prilikom za Story o tom periodu Gračić, koji vuče korijene iz Bosne i Hercegovine.

GALERIJA: Znate li kako doista izgleda majka Marka Grubnića bez trunke Photoshopa

Zagreb: Glumac Zijad Gra?i?
1/14

Glumac svoj privatni život vješto skriva od radoznalih pogleda javnosti, no poznato je da iz braka s dugogodišnjom suprugom Katarinom Gračić ima sina Ariana (33) i kćer Korinu (24), koji ipak nisu odlučili slijediti očev profesionalni put. - Udahnuli su svoj život kako su oni htjeli. Supruga i ja podržavamo ih u svakoj odluci. Podržali bismo ih i da su odlučili krenuti mojim stopama. Tko želi imati obitelj i djecu, mora se za njih boriti do kraja. Smatram da ‘pravi bračni borac’ nikada ne odustaje i pomoći će djeci da izgrade život kakav oni žele - rekao je ponosni otac. Koliko je ljubav između Zijada i Kristine jaka i postojana dokazuje to da supružnici ove godine slave 35. godišnjicu braka.

Zijad je ove godine najavio odlazak u glumačku mirovinu, a danas obnaša novu ulogu. Naime, prije dvije godine u Udruženju obrtnika Grada Zagreba održani su izbori za Sekciju intelektualnih usluga, a za tajnika Sekcije izabran poznati hrvatski glumac Zijad Gračić

VEZANI ČLANCI:

- Obrt mi pruža jedinstvenu mogućnost da se slobodno bavim vlastitim projektima. Kao i većina obrtnika, pun sam ideja i jedva čekam krenuti u realizaciju. U Udruženju obrtnika Grada Zagreba našao sam podršku, dobio konkretne informacije, koje su mi potrebne za još bolje postavljanje projekata, a u rad Sekcije želim se uključiti jer mogu puno dati, imam energije i želim da nam svima bude bolje. Kao tajnik Sekcije trudit ću se unaprijediti obrtništvo u svim segmentima, ali i vratiti kulturu na mapu obrtničkih djelatnosti, jer su kultura i obrt neodvojivi - kazao je Gračić.

Sekcija intelektualnih usluga Udruženja obrtnika grada Zagreba najveća je obrtnička sekcija u cijeloj Hrvatskoj. U proteklih 10 godina povećala se za čak trećinu i sada broji 2751 članica i članova, različitih struka, od medijskih, marketinških, kreativnih, sportskih, zabavnih, dizajnerskih, do turoperatora i kulturnih djelatnosti.  - Upravo je kultura važan segment zagrebačkog obrtništva koju će od sada promovirati kolega tajnik i naš proslavljeni glumac Zijad Gračić. Uz HNK, sada je njegov drugi dom postalo Udruženje obrtnika u obližnjem Mažurancu. Svi mu želimo dobrodošlicu - poručio je pročelnik Sekcije Miljenko Milanović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije