Nova sezona

Žiri Masterchefa bira svoj tim, a gledatelji su nezadovoljni: Ovakvi izazovi nisu fer

Foto: Nova TV
Foto: Nova TV
Foto: Nova TV
Foto: Nova TV
Foto: Nova TV
Foto: Nova TV
30.09.2021.
u 11:12
Dio gledatelja smatra kako su svi u ovom dijelu natjecanja trebali dobiti iste namirnice s kojima će kuhati
Pogledaj originalni članak

Prvi dio MasterChef putovanja je završen i sada su pred kandidatima novi izazovi: svaki član žirija sastavit će svoj tim od sedam natjecatelja, a da bi dospjeli u taj tim, kandidati ih moraju zadiviti jelom spravljenim od zadanih namirnica. U sedmoj emisiji vidjeli smo dvije skupine. Jedna je pripremala jela s mesom, a druga s ribom. Osim namirnica iz vrećice, imali su na raspolaganju i osnovne namirnice koje su se nalazile ispod njihovih radnih jedinica. Nisu morali koristiti sve namirnice koje su im na raspolaganju, ali jelo su morali skuhati za 45 minuta. Žiri je najavio kako će osobno biti uključeni kao mentori u titulu za MasterChefa.

Nakon svakog kuhanja i kušanja, svaki je član žirija dodijelio pregaču onome koga bi htjeli imati u svom timu. Budući da sastavljaju tim od sedmero kandidata, svaki ima na raspolaganju po sedam pregača. Prva je skupina u vrećici dobila: svinjski file, kim, jabuku, kupus, senf, mladi luk, celer, mileram, bučine sjemenke, piment, proso i grejp. Druga skupina u vrećici je dobila namirnice koje su uključivale ribu. U vrećici su, osim orade, bili još i mladi krumpir, brokula, češnjak, kapari, rajčica, ljubičasti luk, meki sir, svježi čili i crveni papar. ''Danas nam pokažite jela puna strasti, preciznosti, kreativnosti, pokažite nam sebe, to je jedini način da prođete dalje'', poručio je Damir drugoj skupini. Gledatelji nisu bili zadovoljni što je jedna skupina dobila ribu, a druga meso kao glavne namirnice i smatraju da zbog toga igra nije bila fer.

"Mislim da bi bilo fer da su u ovom izazovu svi dobili istu vrećicu sa istim sadržajem: ili meso ili ribu kao glavnu namirnicu koju moraju koristiti, a ostalo po želji. Ovako ipak mislim da nisu svi imali istu priliku, nažalost", piše u jednom komentaru na službenom Facebooku.

Neki gledatelji prigovorili su i na to što je vegan prošao u sljedeći krug natjecanja jer nije koristio ni ribu ni meso kao glavnu namirnicu. "I ja isto mislim da nije fer uopće što je vegan prošao dalje. On se nije morao pomučiti oko ribe i kostiju samo je skuhao povrće i začinio i to je to. Nemam ništa protiv vegana, ali je jako nefer da prođe neko tko nije iskoristio glavnu namirnicu. Znači nije trebao filetirati ribu niti je ispeći, a to su zapravo bile dvije najteže stvari. I po čemu je to fer prema drugima? Meso i riba će više-manje uvijek biti glavne namirnice i uopće nije fer da je on toga oslobođen. Uzima mjesto nekom drugom. Opet, kažem, nemam ništa protiv njih, al' ovo je valjda emisija gdje trebaš raditi s onime što ti daju, a ne s čime želiš? Nisu ista pravila za sve još od audicija. I druga stvar, trebali ste svima dati ili meso ili ribu. Meso je puno lakše napraviti jer više-manje s time radimo cijeli život, dok je riba mnogima ipak dosta rijetka na meniju", neki su od komentara na službenoj Facebook stranici ovog kulinarskog showa Nove TV.

Foto: Nova TV

Neki od gledatelja ovim komentatorima su poručili kako nisu u pravu jer natjecatelji nisu morali iskoristiti sve namirnice u kreiranju jela, pa je pogrešno optužiti žiri i natjecatelja koji je vegetarijanac da nisu igrali po pravilima, a dio gledatelja slaže se kako su svi trebali dobiti istu glavnu namirnicu.

VIDEO Gordon Ramsay rekao nešto od čega se Dalmatinci ježe: U raspravu se uključile i ambasade

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.