Ivan Vukušić:

Zreo sam taman toliko da me i dalje vesele turniri u PlayStationu

Foto: Grgur Žućko/PIXSELL
Ivan Vukusić
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
enter zagreb
Foto: Grgur Žućko/PIXSELL
Ivan Vukusic
17.01.2015.
u 10:00
Voditelj emisije "The Voice" govori zašto će show privući gledatelje, kakve su njegove glazbene ambicije, što misli o ljubavi, ali i Kolindi Grabar-Kitarović
Pogledaj originalni članak

Groznica subotnje večeri, ako je suditi po dosadašnjim najavama, ali i stranim verzijama emisije "The Voice", danas navečer počinje i na HTV-u. Nakon dugih i intenzivnih priprema javna televizija spremna je za show u kojem će se tražiti najljepši glas Hrvatske, a voditeljsku palicu drže Iva Šulentić i Ivan Vukušić. I eto odličnog povoda za razgovor sa 33-godišnjim radijskim i televizijskim voditeljem, dizajnerom lampi, kolumnistom, producentom... O projektu "The Voice – najljepši glas Hrvatske" Ivan govori s entuzijazmom, uvjeren da će već prvi kadrovi emisije privući široke mase pred male ekrane.

– Gledatelji će svjedočiti nevjerojatnoj koncentraciji talenta, ali i sasvim novom sustavu odabira u kojem se mentori okreću prema kandidatu tek kad mu čuju glas. A onda je tu još i papreno dramatičan moment u kojem se žiri bori za istog kandidata. I sama produkcija showa je zapanjujuća, na projektu radi više od 300 ljudi, scenografija je odlična i vjerujem da će zbilja biti uspješan projekt – kaže Vukušić. Mentorima Indiri Levak, Ivanu Dečaku, Tonyju Cetinskom i Jacquesu Houdeku kod kandidata je jedino bitno kako tko pjeva jer izgled kandidata vide tek kada se okrenu pa Ivan kaže kako će "The Voice" pokazati da lijep izgled zaista nije presudan za uspjeh.

Tenis kao preslika života

– U medijskom poslu bitna je pojava neke osobe, ali bih ja to prije nazvao imidžem nego izgledom. Možeš imati svu ljepotu svijeta, ali ako si dosadan i bezizražajan, u medijskom svijetu nećeš uspjeti. U prilog tomu idu i brojne instant-zvijezde za koje se danas samo možemo pitati: – A gdje su sada? – iskreno će Ivan.

Snimanje showa malo mu je promijenilo raspored rada na sve popularnijem radiju Enter na koji je prešao s Antene gdje je godinama vodio jutarnji show s Barbarom Kolar. Kada, kako on kaže, prestane ludi ritam "The Voicea" i povuče se u izolaciju, planira u svom studiju snimiti album.

– Puno je refrena u mobitelu zapisano, puno je ideja, ali glazba se ne stvara na silu. Okupim se s frendovima, družimo se i, kad nam nešto padne na pamet, zapišemo – kaže hiperaktivni Ivan koji je sasvim slučajno počeo i dizajnirati lampe.

Foto: Goran Jakuš/Pixsell

– Htjeli smo prijatelju za rođendan pokloniti nešto originalno i tako sam napravio drvenu lampu. Ma nije ta moja, kako je vi zovete, hiperaktivnost nešto čime bih se hvalio. Prije bih to opisao kao potrebu za izražavanjem – kaže voditelj. Okupirao je sve vrste medija, a nestabilnost posla ne zamara ga jer je njegov životni moto da ponekad treba hodati po rubu.

– Zaljubljenik sam u tenis pa da je vratiti vrijeme i da je možda malo više novca, mogao sam danas biti teniski trener. Ali da povežem život s tenisom... Ako igrate ziheraški i nikad se ne približite mreži, poslije ćete se pitati jeste li možda u drugom setu trebali više napadati. Od svega toga ostane samo ona misao "možda sam...". A mene to strašno živcira. Nekad treba grlom u jagode, nikad ne znaš kakvo čudo te čeka – slikovito dočarava Ivan.

Vjetar u leđa zasigurno mu daje i privatni život u kojem vlada harmonija. Sretan je i zaljubljen, a na pitanje vjeruje li u instituciju braka odgovara:

Ljubav je zakon!

– Apsolutno. Dolazim iz tradicionalne obitelji u kojoj su roditelji ostali skupa u dobru i zlu i na to sam ponosan, ali isto tako razvod ne smatram porazom. Ljubav je zakon, pomaže da se realiziraš i da postaneš zreliji – kaže Vukušić koji pak na pitanje smatra li se zrelim muškarcem malo zastane pa kaže:

– Osjećam da drugačije gledam na stvari nego prije deset godina, ali i dalje volim gluposti, i to u nekim neočekivanim situacijama. Nedavno sam s tri prijatelja kupio PlayStation 4 sa samo jednom igrom - Fifa 2015. i sad se veselimo vikendima jer cure idu van, a mi imamo turnire do zore. Eto, toliko sam zreo – uz smijeh će Ivan, kojeg smo pitali i za komentar najaktualnijih političkih događanja u državi – izbor Kolinde Grabar-Kitarović za predsjednicu.

– Kaže se da žena drži tri kuta kuće pa, ako nova predsjednica pokaže da može dati optimizam i dignuti samopouzdanje, koje nam kao naciji generalno nedostaje, onda joj svaka čast – veli Ivan. A tri vrline zbog kojih bi on bio dobar političar i tri mane zbog kojih to ne bi bio?

– Mislim da su te tri vrline i mane iste. Dakle, radišan sam, što je dobro, ali tko previše radi, izgori. Ljuti me nepravda, što je kod političara poželjno, ali kad gledamo kroz povijest, znamo da revolucionari nisu dobro završili. I treće, mislim da imam dobre prezentacijske vještine i da mogu motivirati, ali zna se da dobri govornici koji su dizali mase na noge isto nisu baš slavno završili. U svakom slučaju, sreća je da političkih ambicija nemam – smije se Vukušić.

>> Od 2500 prijavljenih u HTV-ov show izabrano 97 najboljih za glazbenu utrku

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.