DINO KLAPIJA

16-godišnji talent iz SAD-a odbio je velikane i Njemačku zbog Dinama i vatrenih

Foto: Pixsell
16-godišnji talent iz SAD-a odbio je velikane i Njemačku zbog Dinama i vatrenih
06.03.2023.
u 07:00
Ofenzivni vezni koji može igrati kao napadač novo je ime u Maksimiru
Pogledaj originalni članak

Dinamo je ponovno dokazao da je dobar kada je pronalaženje talenata u pitanju.  Naime, najnovije ime u Maksimiru je ono Dine Klapije, 16-godišnjaka koji je bio najbolji igrač New York Cityja u svojoj kategoriji. Dino ima hrvatske korijene pa je zbog toga odabrao hrvatsku reprezentaciju i zagrebački Dinamo.

A interes za njega bio je velik, američki mediji pišu kako su se za njegov dolazak borili brojni europski klubovi poput Atlético Madrida, Borussije Dortmund i RB Leipziga koji su navodno nudili odlične uvjete. No, on se odlučio za Zagreb.

Klapija je velik nogometni talent, ofenzivni vezni igrač koji može biti i napadač, a dogovorio je i sve detalje o prelasku u Maksimir. Trenirat će u Dinamu i biti veliko pojačanje za njegove kadete ili juniore, ovisno za koju će kategoriju igrati.

ŠTO SLIJEDI?

Doznajemo: BBB-i inzistiraju da vatreni postane predsjednik Uprave Dinama, i to prije Skupštine

Prema našim informacijama, već i prije Skupštine aktualni Izvršni odbor mogao bi za člana Uprave izabrati Darija Šimića. Barišić mu je prvotno namijenio poziciju običnog člana Uprave, no Bad Blue Boysi inzistiraju da odmah postane predsjednik Uprave kako bi se jasno prije same Skupštine poručilo svima da je to ta treća opcija, neokaljana, koja će zaista uvesti demokratičnost u Dinamo.

Hrvatski nogomet ga itekako zanima, kao i potencijalna budućnost u reprezentaciji. Iako je rođen u Sjedinjenim Američkim Državama te je prošao U-15 kamp reprezentacije SAD-a, u prosincu je bio kod Roberta Jarnija, u kampu hrvatske U-17 reprezentacije, za koju je odlučio igrati. U Medulinu je igrao za Hrvatsku protiv Crne Gore (2:0). 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

LA
lakočemo
08:47 06.03.2023.

Ništa čudno pa Hrvatsku svi znaju u svijetu po dobrom nogometu Morat ćemo se navici na to!!!