PRIČA IZ SOČIJA

A Valentinovo? Kinezu je domovina ispred supruge

Foto: Reuters (Ilustracija)
A Valentinovo? Kinezu je domovina ispred supruge
14.02.2014.
u 20:45
– Naravno da sam navijao za Kinu, pa to je moja zemlja – rekao je Xu, kojem je ljubav prema domovini očito važnija od supruge.
Pogledaj originalni članak

Svaki suprug koji je na Valentinovo zaboravio supruzi kupiti ružu, zbog kineskog curlingaša Xu Xiaominga može reći da ima i gorih od njega. Teško je povjerovati, ali kineski olimpijac u Sočiju je navijao protiv svoje supruge Kim Ji-Sun!

Naime, Kim je kapetanica korejskih curlingašica, koje su igrale protiv Kine, a neromantični Xu Xiaoming kaže da nije mogao navijati protiv svoje zemlje.

– Naravno da sam navijao za Kinu, pa to je moja zemlja – rekao je Xu, kojem je ljubav prema domovini očito važnija od supruge.

Da stvar bude gora, ovo im je prvo Valentinovo, jer u braku su tek devet mjeseci.

Nadamo se da je Xu svojoj supruzi barem kupio ružu. A i da će večeras spavati sam na kauču, a ne s njom u krevetu... Inače, Xu je na kraju bio sretan jer su kineske curlingašice pobijedile Korejke sa 9:3.

Foto: Reuters (Ilustracija)

Kinez se uklopio u rusko poimanje Valentinova. Naime, čak 44 posto Rusa izjasnilo se da ne slavi Valentinovo, a jedan gradić blizu Sočija prije dvije godine zabranio je proslavu Valentinova zato što je to “praznik koji ruši moralne vrijednosti naroda”.

No, ljubav i romantiku u olimpijskom selu nitko ne može zabraniti. Dokaz tome je i čak 100.000 kondoma koji se dijele sportašima...

Jedna takva romansa s OI u Vancouveru završit će i brakom. Kineski umjetnički klizač Pang Qing i klizačica Tong Jian počeli su hodati u vancouverskom olimpijskom selu, a odmah nakon završetka Igara u Sočiju stat će pred oltar.

>> Sportaši se u olimpijskom selu rekreiraju i seksom

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar tajar
tajar
21:09 14.02.2014.

Kinez Xu oženio Korejku Kim. Oboje su športaši reprezentativci i zadržali matično državljanstvo. Zašto bi Xu navijao za Koreju zbog činjenice da je Kim kapetanica korejskih curligašica. I kako bi uopće mogli spavati zajedno kad reprezentacije imaju odvojen smještaj.

VL
????
11:17 15.02.2014.

Kao prvo zašto bi on njoj ili ona njemu išta trebali darovati za Valentinovo kad je Sv. Valentin koliko znam kršćanski svetac, a niti Koreanci niti Kinezi nisu većinom kršćani. Vjerojatnost da su oboje kršćani je vrlo, vrlo, vrlo, vrlo mala. A kao drugo, zašto bi Rusi slavili Valentinovo 14. veljače kad se drže julijanskom kalendara, dakle mogli bi ga slaviti tek 27. veljače (ako možda pravoslavna crkva nema neki drugi dan kada ga slavi), a niti bi on u Pravoslavnoj crkvi morao biti zaštitnik zaljubljenih, a kao treće ni u Katoličkoj crkvi baš ne znam da je primarno povezan uz zaljubljene, već je prije zaštitnik od nekih bolesti, mislim između ostalog epilepsije.

Avatar Idler 3
Idler 3
18:46 15.02.2014.

I ja bih u istoj situaciji navijal za svoju zemlju, a volil bi od autora članka čut zna li uopće kaj se slavi 14. veljače (i gdje) ?