NOGOMET - DINAMO

Abramović: Želim u Hajduk!

22.12.2001.
u 00:00
* U Hajduk me ne puštaju, a ostat ću u klubu samo ako mi napismeno obećaju da ću od prvih pet utakmica barem u četiri igrati od početka - kaže Abramović * Tomislav Gondžić ide na pripreme s Dinamom, a Spomenko Bošnjak jučer je potpisao jednoipolgodišnji ugovor s maksimirskim prvoligašem
Pogledaj originalni članak

ZAGREB - Jučer je u Dinamovim prostorijama bilo prilično živo. Spomenko Bošnjak, sada već bivši igrač Hrvatskog dragovoljca, potpisao je ugovor s Dinamom na jednu i pol godinu.

Osim njega, urede klupskih čelnika pohodili su i Domagoj Abramović, u društvu menadžera Frane Zelića, te Tomislav Gondžić, u pratnji oca. Obojica u želji da riješe svoj status i dobiju odgovor na to u kakvim su kombinacijama trenera Lončarevića za proljeće.

Nakon razgovora sa sportskim direktorom Marijanom Vlakom, Abramović je bio vrlo odrješit.

- U Dinamu me puštaju na posudbu, svuda osim u Hajduk. A ja želim otići upravo na Poljud. Hajduk me zove, trener Bilić obećao mi je da ću igrati, što mi odgovara - pomalo iznenađujuće progovorio je Abramović i zatim dometnuo:

- Postoji i ta mogućnost da odem li u inozemstvo otkupim ugovor. Po svemu sudeći, na proljeće neću biti među Dinamovim igračima. Ako me ne puste u Split, izabrat ću neki stabilan prvoligaški klub u Hrvatskoj, ali sigurno neću ostati u Maksimiru.

Razočaranje Abramovića je veliko, jer kalio se uz trenera Lončarevića i u Sesvetama, a Dinamovi čelnici zasipaju ga komplimentima.

- Zbilja mi nije jasno, jer svi me hvale. Očito su u pitanju drukčiji interesi. Jasno mi je bilo da nisam mogao ući kada su igrali Šokota i Balaban , ali zašto ne mogu sada? Tek Zahora odskače po broju pogodaka. Samo na jednoj utakmici, protiv Kamena Ingrada, igrao sam na svojoj poziciji i tada sam postigao pogodak. Već u sljedećoj trener me maknuo na stranu, vjerojatno se bojeći da ne zabijam u kontinuitetu. Ma, očito je da se Dinamova djeca moraju dokazivati drugdje. Poslije će im biti krivo što me nisu zadržali - zaključio je Abramović.

Ipak, igrač koji je u mlađim klupskim kategorijama najbolji strijelac, usto i mladi reprezentativac, ostavio je minimalnu mogućnost ostanka u Dinamu:

- Samo ako mi napismeno obećaju da ću od prvih pet utakmica barem u četiri igrati od početka.

Nešto zadovoljniji iz Vlakova ureda izišao je Tomislav Gondžić, koji se nakon operacije prepona priključuje prvoj momčadi:

- Dogovorili smo se da ću na pripreme s Dinamom. No, ne izborim li mjesto u momčadi, klub me može posuditi.

Svakako najzadovoljniji bio je 28-godišnji Spomenko Bošnjak.

- Obavio sam liječnički pregled. Potpuno sam zdrav. Ovim transferom dovršili smo posao, nakon kojeg su zadovoljni i bivši, a vjerujem i budući poslodavci. Naravno, i ja sam sretan, jer Dinamo je veliki klub - u jednom dahu rekao je Bošnjak, koji s trenerom Lončarevićem ima dobrih iskustava.

- Upravo je Lončarević bio inicijator mog prelaska. Već smo razgovarali i vidi me na nekoliko pozicija. Meni mnogo više odgovara ovaj moderniji sustav 4-4-2 - zaključio je Bošnjak.

S. Škrlec

Pogledajte na vecernji.hr