IZBOR KOŠARKAŠA

Aco: Planinić je igrač za najveće klubove

23.12.2008.
u 11:29
Pogledaj originalni članak

Ni usred “brakorazvodne parnice” sa Zadrom Aleksandru Petroviću nije bilo teško sudjelovati u našoj anketi. Uostalom, njegov brat Dražen rekorder je Večernjakova izbora - pet puta bio je košarkaš godine.

- Dražen je htio pobijediti u svemu. Od hakla na ulici do izbora sportaša godine.

Nije htio komentirati otkaz u Zadru.

- Odlazim sa 74 pobjede u 105 utakmica, uvjeren da sam ove sezone kiksao samo u igri protiv Vojvodine. O otkazu neću govoriti deset dana, sve do utakmice između Zadra i Cibone 3. siječnja. Ne želim to činiti zbog igrača koje sam vodio.

Poznavajući ga, Petrović Zadru neće oprostiti ni jedan euro ugovora, jer su mu najprije dali nogu (!?), a potom ga počeli moliti za sporazumni raskid ugovora.

Nije se svetio Prkačinu
Bez mnogo razmišljanja, Petrović je u našoj anketi na vrh postavio Zorana Planinića.

- Zoki je odlično igrao za Tau Ceramicu s kojom je osvojio španjolski naslov. O njemu je mnogo rečeno i time što su ga u svoje redove odlučili dovesti takav trener (Messina) i tako moćan klub (CSKA) za zamjenu Papaloukasu. Planinić je najbolji igrač otvorenog terena u Europi. Odlično je igrao za reprezentaciju, gdje se vidjelo, najviše na OI, da je poboljšao šut za tricu.

Premda mu je rekao da za njega više ne bi htio igrati, Petrović to Prkačinu u anketi nije zamjerio.

- Prka je drugo mjesto zaradio na osnovi drugog dijela sezone. Režirao je igru i ugođaj u reprezentaciji. U Ciboni je jesenas bio gotovo briljantan. On je glavni nositelj Cibonine kvalitete, razigravač s pozicije petice, što je rijetkost u današnjoj košarci. Jedan od preostalih takvih jest i Vujčić.

Aco je bodovima nagradio još dva centra.

- Preporod Benettona vezan je uz Sandra Nicevića.

Nagrada Roziću za trud
Četvrto i peto mjesto sačuvao je za drage mu igrače.

- Tomić je najbolje ocijenjeni igrač NLB lige. Šteta što Zagreb nije kvalitetniji, jer bi njegove kvalitete više došle do izražaja. A Rozić je dobar igrač koji je do toga došao vrijednim radom.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr