mlada nada šibenika

Ademi: Svoj debi pamtim po porazu od Dinama

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Ademi: Svoj debi pamtim po porazu od Dinama
08.11.2009.
u 11:20
Arijan Ademi debitirao je s nepunih 17 godina baš protiv Dinama u Maksimiru, a danas je Šibenikov kapetan.
Pogledaj originalni članak

Derbi protiv Dinama u Maksimiru s nestrpljenjem očekuje i kapetan Šibenika, 18-godišnji veznjak Arijan Ademi. Unatoč mladosti, Ademi je standardan u prvom sastavu, a zanimljivo je da je u prvoj ligi debitirao baš u utakmici s Dinamom u Maksimiru. Utakmica je igrana 22. ožujka 2008., Ademi je tada imao nepunih 17 godina.

– Kako se ne bih sjećao te utakmice! Prvi put igrao sam u prvoj ligi, a dobro pamtim da sam tada skrivio i jedanaesterac nad Mandžukićem. Sva sreća pa danas neće igrati! Pobijeđeni smo tada s 5:1, nadam se da će danas biti sasvim drugačije – kaže Arijan Ademi.

No tada je Šibenčane pregazio iznimno jak Dinamo predvođen Modrićem. Danas su modri u krizi, nakon niza loših rezultata čekaju Šibenik.

– Svi znamo koliko su plavi i sada jaki, treba ih se čuvati iako trenutačno ne blistaju. No, ne smijemo ih se plašiti, moramo im nametnuti svoju igru. Imamo i mi igrače koji mogu i znaju zaprijetiti. Najopasniji je Ermin Zec, no možemo mi i iz drugog plana nešto u Maksimiru napraviti – napominje Ademi.

Trener Šibenika Branko Karačić nema na raspolaganju tek stopera Budišu, na njegovu mjestu igrat će Karadža.

I Karačić je, kao iskusan strateg, velika snaga šibenske momčadi. Pobjeđivao je Dinamo vodeći nogometaše Osijeka i Zagreba, a bio je i na klupi Slavena Belupa koji je pobjedom u posljednjem kolu osnovnog dijela prvenstva poslao Dinamo u ligu za ostanak.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

ZG
-z-g-u-srcu-
20:40 08.11.2009.

mnogi pamte poraze od dinama