BORBA ZA 6. MJESTO

Ameri iz Medveščaka: Ne straši nas situacija u Rusiji i Ukrajini...

Foto: Daniel Kasap/Pixsell
Ameri iz Medveščaka: Ne straši nas situacija u Rusiji i Ukrajini...
04.03.2014.
u 07:52
Dobro je i što je Medveščak u doigravanju izbjegao Donbass iz Donjecka jer ne bi bilo ugodno tri dana provesti u Ukrajini koja je pred ratom.
Pogledaj originalni članak

– Želim da prije zadnjeg kola ovisimo sami o sebi hoćemo li do šestog mjesta – tako je uoči turneje od četiri gostovanja govorio trener Medveščaka Mark French.

Donbass igra u Donjecku

Želja mu se ostvarila, jer Medveščak u zadnje kolo ulazi sa šeste pozicije i bodom više od CSKA. Onaj tko će završiti šesti, u doigravanju će na Lev Prag, dok će sedmoplasirani na superjaki SKA iz Peterburga.

Medvjedima u prilog ide što će u trenucima kad počne njihova utakmica u Bratislavi protiv Slovana (19 sati, Sportklub 1) već završiti dvoboj CSKA s Dinamo Minskom, pa će točno znati koliko bodova trebaju osvojiti da zadrže šestu poziciju. Medvjedi zasad imaju bod prednosti, a budu li nakon današnjeg dana imali jednak broj bodova, CSKA će biti ispred zbog većeg broja pobjeda u osnovnom dijelu (24-23).

– Ne opterećujemo se s kime ćemo igrati, možemo proći i SKA i Lev Prag – poručio je golman Medveščaka Mark Dekanich, dok je bek Kurtis Foster dodao:

- Važno nam je završiti sezonu pobjedom kako bismo pobjednički, s puno samopouzdanja, ušli u doigravanje.

Dobro je i što je Medveščak u doigravanju izbjegao Donbass iz Donjecka jer ne bi bilo ugodno tri dana provesti u Ukrajini koja je pred ratom.

- U Donjecku nema nikakve opasnosti, hokejaši su sigurni i zasad je plan da igraju utakmice doigravanja i na domaćem ledu – poručili su iz vrha KHL-a.

Slovan u lošoj formi

Naravno, situaciju u Ukrajini i Rusiji prate i u Medveščaku, posebno Sjevernoamerikanci čije su zemlje SAD i Kanada najavile sankcije Rusiji ako vojno napadne Ukrajinu.

– Među igračima nema straha, shvaćaju da je situacija u Rusiji i Ukrajini stabilna – poručio je glasnogovornik Ranko Vučinić.

Igračima Medveščaka trenutačno je najviše u mislima utakmica sa Slovanom. Klubu iz Bratislave ovo je nevažna utakmica, a da su već možda mislima na odmoru, pokazao je prekjučerašnji poraz 0:3 od Spartaka. Naime, Slovan je postao prva momčad nakon tri mjeseca, odnosno 20 utakmica, koja je izgubila od Spartaka.

– Trebamo biti koncentrirani na svoju igru, a ne se opterećivati time hoće li oni biti potpuno motivirani za tu utakmicu – zaključio je Mark Dekanich.

>> Medveščak izgubio u Pragu, ali osvojio vrijedan bod
>> Cheechoo: Gagarinov kup je naš cilj

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

FU
FULL
11:14 04.03.2014.

Kako se cijeli "problem" mogao na vrijeme izbjeći i sad odmarati bitne igrače, stanje na tablici bi bilo puno povoljnije za nas i mogli smo dobiti puno lakšeg protivnika. Kad se na vrijeme ne misli glavicom onda je uvijek frka, panika i jambranje. Danas ne vidim problem, 3 boda su sigurna, a ako to ne možete napraviti?, onda bi se stvarno rukovodstvo moralo zamisliti kome je ostavilo u ruke vođenje momčadi za sljedeću godinu?!