Odgovornost za posljedice

ANKETA Pitanje odgovornosti Dinama za kaos u Ateni podijelilo javnost: Treba li i kako biti kažnjen?

Foto: Screenshot twitter
ANKETA Pitanje odgovornosti Dinama za kaos u Ateni podijelilo javnost: Treba li i kako biti kažnjen?
08.08.2023.
u 12:56
Čitatelji su izrazili i svoje viđenje zbivanja u Grčkoj, odnosno u kolikoj je mjeri Dinamo odgovoran za sinoćnja zbivanja, teško ranjavanje dvoje maloljetnika (17 i 13 godina) te smrt 29-godišnjeg navijača suparničke momčadi
Pogledaj originalni članak

Nogometni svijet i dalje je zaprepašten nasilnim i tragičnim događajima koji su zadesili atensku četvrt Nova Filadelfija noć prije i na jutro sad već odgođenog prvog susreta trećega pretkola Lige prvaka između Dinama i AEK-a. Oko 200 pripadnika Bad Blue Boysa zajedno s pripadnicima grupe Gate 13 (Panathinaikos) sukobili su se s navijačima AEK-a. Pritom je, navode grčki mediji, teško ozlijeđen 17-godišnjak, 13-godišnjakinja je zadobila ozlijede glave, a uslijed ubodnih rana preminuo je 29-godišnjak.

UEFA je odgodila utakmicu i novi datum još nije poznat. Mogući datumi održavanja utakmica su 15. i 19. kolovoza. Na sigurnosnom sastanku u utorak ujutro predstavnici AEK-a kazali su kako odgovornima drže Dinamo i grčku policiju koja nije ispravno reagirala. Naveli su kako su predstavnici Dinama u ponedjeljak rekli da se prema Ateni zaputilo tek 30-ak napadača. Potom su odbili sudjelovati u daljnjim sastancima s Dinamom i zahtijevaju njihovo isključenje iz europskih natjecanja.

VIDEO Grupa BBB-a ulazi u metro u Ateni netom prije sukoba s navijačima grčkog kluba

Čitatelji su izrazili i svoje viđenje zbivanja u Grčkoj, odnosno u kolikoj je mjeri Dinamo odgovoran za sinoćnja zbivanja i tragične posljedice. 

"Navijači su dio svakog kluba. Navijači su predstavnici kluba. Klub mora surađivati s navijačima, postaviti im kodeks ponašanja i stati nakon toga. Ne govorimo o nekoliko razbijenih čaša i razbijenih stolica, govorimo o smrti navijača protivničke momčadi", stoji u jednom od komentara. 

VEZANI ČLANCI:

"Kaj Dinamo ima s tim?! Znalo se da je gostujućim navijačima zabranjen ulazak na stadion i Dinamo nije prodao niti jednu kartu svojim navijačima. Izgredi su se dogodili na ulici u drugoj državi. Grčka je policija bila obaviještena da ulazi u zemlju veća skupina navijača", ističe pak drugi.

Treći pak ističe drugačije viđenje. "Ne, nego treba evidentirati huligane (jer to nisu navijači), izbaciti iz udruge i doživotno im zabraniti sudjelovanje na utakmicama Dinama i reprezentacije te ih suditi za današnji događaj. Zatvor i visoke novčane kazne pojedincima, ne klubu", stoji u komentaru.

VIDEO Neredi u Grčkoj: Navijač AEK-a izboden na smrt u sukobu s BBB-ima, policija oduzimala sjekire

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

DO
dobrohotan
13:47 08.08.2023.

zašto bi pobogu dinamo bio kriv zbog grupe huligana koja je na svoju ruku išla u grčku na dogovorenu tučnjavu s drugom grupom huligana, a s čime dinamo nije imao baš ništa? niti je organizirao odlazak jer je bio zabranjen, niti im je nabavio karte niti su oni išli na tekmu nego na tučnjavu!!! suludo!

DU
Deleted user
14:49 08.08.2023.

Grci ko Grci ko i u ratu na strani pravoslavaca a protiv katolika. Dinamo je sve kriv a njihovi navijači, pa i ovi iz Panathaikosa nisu. BBB su se sami sa sobom makljali. Ne treba ni ići više tamo. I treba obavezno od njih tražiti da se ispričaju javno ako se pokaže da je neki njihov ubo ove jer naši nemaju običaj nositi noževe. To je za kukavice

KA
kamoCemo
15:10 08.08.2023.

vlada !!!..........Ne radite svoj posao, kad bi imali m..a mogli bi huligane riješiti u par mjeseci i očistiti stadione i ostala sportska borilišta od smeća, ali nećete naravno, treba imati m..a, a treba i čuvati glasače.