KOMENTAR

Huligane najžešće kazniti, no Dinamovo izbacivanje bio bi ozbiljan presedan i nepravda Uefe

Atena: Nogometaši Dinama odradili su trening na OPAP Areni
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
08.08.2023.
u 10:56

Ovaj navijački sukob nije propust hrvatskog kluba, već prije svega grčke policije, odnosno i lošije komunikacije s hrvatskom policijom

Grozne vijesti noćas (jutros) stigle su iz Atene, u sukobima navijača Dinama i AEK-a smrtno je stradao i jedan grčki navijač, pa je nakon svega utakmica koja znači borbu za Ligu prvaka postala posve nebitna. Jer, ljudski život važniji je od bilo kakvog sportskog događaja. Neshvatljiv je poriv tih 150-ak huligana da odu u Grčku, naoružani palicama, noževima, molotovljevim koktelima te da se onda razračunaju s grčkim navijačima... I zato ih treba najžešće moguće kazniti, da im ovako nešto više nikad ne padne na pamet. Osramotili su sebe, klub, a što je najgore, krivi su za ubojstvo suparničkog navijača. I to se, nažalost, više ne može vratiti.

Grci zazivaju Dinamovo ekspresno izbacivanje iz Europe. Utakmica je odlukom Uefe službeno odgođena (novi termin nije poznat), no Grci pozivaju Uefu da se uopće ne igra, što bi značilo da je Dinamo izbačen, a AEK prolazi u iduću fazu kvalifikacija za LP.

 

Uefa je u prošlosti znala žestoko kažnjavati klubove u Europi, a nekoliko njih je i izbačeno zbog navijačkih nereda. No, ti neredi događali su se na stadionima, što je ipak velika razlika u odnosu na ovo što se noža dogodilo u sukobu BBB-a i navijača AEK-a. Naravno, otegotna okolnost za Dinamo je smrtno stradali navijač AEK-a. No, Dinamovo izbacivanje bio bi ozbiljan presedan i nepravda Uefe. Barem iz dva razloga.

VEZANI ČLANCI:

Prvi je što se sve dogodilo izvan stadiona, a drugi je što je Dinamo kao klub jasno iskomunicirao da navijači ne smiju ići na gostovanje, odnosno da im se neće prodavati karte za dvoboj u Ateni. Zato ovaj navijački sukob nije propust hrvatskog prvaka, već prije svega grčke policije. Jer doista je neshvatljivo da je dolazak 150-orice huligana, koji su očito dobro planirali ovaj sukob, promaknuo grčkoj policiji.

Tužan je ovo dan za europski nogomet, ali izbacivanje Dinama bila bi kriva poruka. Odnosno, značilo bi da su huligani jači od sporta i sportskog nadmetanja na travnjaku.

VIDEO Neredi u Grčkoj: Navijač AEK-a izboden na smrt u sukobu s BBB-ima, policija oduzimala sjekire

 

Komentara 30

Avatar Original_Brexit
Original_Brexit
11:52 08.08.2023.

Jesu i na ovome došli jugosi i Srbi da iskorištavaju tragediju da pišu protiv Hrvatske.

Avatar antikomunist6
antikomunist6
11:33 08.08.2023.

Ovo se je izgleda moralo dogoditi pa da i oni koji su ustrajno ove zvjeri javnosti prodavali kao navijače. Radi se o hordi divljaka koje moramo izbaciti iz našeg društva. Pa ako treba i njihovim metodama.

DM
drazen.muhvic
11:21 08.08.2023.

Huligani su jači i od sporta i od kluba sve dok im se povlađuje, hvali ih se i tapša po ramenima...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije