ČEKA BILIĆEV POZIV

Badelj: Učio sam od Zidanea

Foto: 'Marko Prpic/Vecernji list'
Badelj: Učio sam od Zidanea
06.10.2009.
u 16:20
Mladi reprezentativac odigrao sve europske utakmice za plave . Znam da me Bilić prati i njegov poziv učinio bi me najsretnijim na svijetu. No, volio bih i s mladom selekcijom otići na europsko prvenstvo, kaže Badelj.
Pogledaj originalni članak

Nikada niti jedan mladi nogometaš u Dinamu nije s 20 godina imao toliko europskih utakmica u nogama kao Milan Badelj. U prošloj sezoni sudjelovao je u svih 12 ogleda u kvalifikacijama za Ligu prvaka te u Uefinoj ligi, a u ovoj je, zajedno s Ivicom Vrdoljakom, nanizao svih osam utakmica po 90 minuta.

Nisam u vrhunskoj formi
Badelj je u 9 od 10 Dinamovih ligaških nastupa (tri je odigrao 90 minuta) igrao od početka, a računamo li i nastup za mladu selekciju u Norveškoj, nastupio je već u 18 susreta ove sezone.

– Bilo je kriza, dana kad sam se osjećao tromo i neraspoloženo, ali zaista uživam igrati. I uopće ne osjećam umor – kazao nam je Badelj jučer na okupljanju mlade reprezentacije.

Iza njega je tjedan iz snova, neponovljiva igra za Dinamo u Temišvaru.

– Dobro sam igrao, ali, premda ću možda ispasti neskroman, još nisam u vrhunskoj formi. Mislim da mogu igrati još bolje i još igrački napredovati.

Eksplodirali ste kod Jurčića?

– Odnos s trenerom je sjajan! Jurčić je jako zaslužan za moj uspon, ima veliko povjerenje u mene i od njega ću sigurno još mnogo naučiti.

Kako objašnjavate tolike Dinamove oscilacije? Kako je moguće da ista momčad igra onako loše u Edinburghu, a opet tako briljantno u Temišvaru?

– U Škotskoj nas je zavarao rezultat iz prve utakmice. Već smo bili izborili prolaz i previše sigurno ušli smo u tu utakmicu. No, ako u nekoj utakmici ne pobijedimo uvjerljivo ili nagazimo li negdje na minu, ne znači odmah da smo katastrofalni. Evo, od Anderlechta smo izgubili, a do 75. minute igrali smo sjajno.

Kopirate li nekoga u igri?

– Nekada sam učio od Zidanea i upijao svaki njegov potez, a danas više nikoga ne kopiram. Gradim svoj stil.

Nisam više u Gajnicama
Vidite li se na SP-u 2010., izbori li ga Hrvatska?

- Biliću se neću nametati preko medija, a kad bi me pozvao, bio bih najsretniji čovjek na svijetu. No, velika mi je želja i odlazak s mladom selekcijom na EP.

"Pobjegli" ste iz Gajnica?

– Preselio sam se bliže stadionu. Iz Gajnica mi je do Maksimira nekad trebalo i više od sat vremena – zaključio je Milan Badelj.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

LO
loza
18:01 06.10.2009.

glavno da Zidane nije učio od tebe, sve drugo je nevažno.

DO
donyvegy
08:23 07.10.2009.

Nisu ga dobro razumjeli, on je učio od zidara ...

AR
armando;)
21:24 06.10.2009.

bit češ još bolji od zidanea!!!normalno,kad igraš za dinamoo!!!