TUGA U PALERMU

FOTO Tisuće nazočile pogrebu talijanske legende! U golemoj katedrali nije bilo mjesta

Funeral in the Cathedral of Toto' Schillaci.
Foto: ALESSANDRO FUCARINI/IPA
1/16
20.09.2024.
u 17:36

Salvatore Schillaci je poznat po svojoj izvedbi tijekom Svjetskog prvenstva 1990. kada je sa šest zabijenih golova bio najbolji strijelac. Za Azzurre je upisao 16 nastupa uz sedam zabijenih golova

Tisuće su prisustvovale u petak pogrebu legendarnog talijanskog nogometaša Salvatorea "Tota" Schillacija u gradu Palermu. Jedan od najvećih talijanskih nogometaša preminuo je u 60. godini života. Pogreb je održan u glavnoj katedrali sicilijanske prijestolnice u kojoj je nogometaš rođen i odrastao.

Uz cvijeće, na lijes su položeni dresovi Italije i Palerma te šalovi klubova za koje je igrao - Messine, Juventusa i Intera. Njegova je slavna karijera završila u Jubilo Iwata 1999. godine. U velikoj je katedrali bilo mjesta za tisuću ljudi, a ostali su ispunili trg ispred velebnog zdanja.

GALERIJA Tisuće nazočile pogrebu talijanske legende! U golemoj katedrali nije bilo mjesta

Funeral in the Cathedral of Toto' Schillaci.
1/16

Okupljeno mnoštvo skandiralo je njegovo ime i njegov lijes kod ulaska i izlaska ispratilo je glasnim pljeskom. Među onima koji su ga nosili bila su njegova dva brata Francesco Di Mariano, koji igra za Palermo i prošao je stričevu akademiju koju je osobno otvorio u svome rodnome gradu.

Na pogrebu su bili Schillacijevi bivši suigrači i drugi nogometaši. Nazočili su mu bivši i sadašnji čelnici Talijanskog nogometnog saveza. Na ulazu u katedralu postavljen je vijenac koji je poslala Fifa. "Heroju Italije 90", stajalo je na vijencu. Schillaci je poznat po svojoj izvedbi tijekom Svjetskog prvenstva 1990. kada je sa šest zabijenih golova bio najbolji strijelac. Za Azzurre je upisao 16 nastupa uz sedam zabijenih golova.

VIDEO Sergej Jakirović dobio otkaz u Dinamu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije