Cibona izgubila u sarajevskom finalu

Bagarić fizički nasrnuo na Preldžića

Foto: Goran Stanzl
Bagarić fizički nasrnuo na Preldžića
29.09.2009.
u 21:46
Košarkaši turskog Fenerbahčea osvajači su 5. Memorijalnog turnira Mirza Delibašić, koji se protekla tri dana održavao u Sarajevu.
Pogledaj originalni članak

Turci su u finalnom duelu savladali zagrebačku Cibonu sa uvjerljivih 80:68, te tako zasluženo osvojili naslov najbolje momčadi. Ipak, finiš susreta između Fenera i Cibone mogao je zasjeniti protekla dva dana.

Naime, vjerovatno ljutiti zbog nedovoljno rješenja u napadu Cibonini igrači, prije svih Vedran Princ, te Dalibor Bagarić napravili su incident kojim je narušen sportski i prijateljski aspekt memorijala.

Više od 20 poena zaostatka iz takta je prvo izbacio bivšeg bh. reprezentativca Vedrana Princa, koji je teren nakon napustio nakon drugog prekršaja uz negodovanje, a onda i veterana Dalibora Bagarića koji je fizički nasrnuo na Preldžića. Epilog koškanja na terenu bile su isključujuće osobne pogreške za Emira Preldžića i Oguza Savasa iz Fenera sa jedne, te Dalibora Bagarića iz Cibone sa druge strane.

Sve je to začinjeno i nesportskom pogreškom igrača Cibone, Jamonta Gordona u slijedećem napadu. Najefikasniji igrač utakmice bio je Asik sa 22 ubačena poena, a solidnu partiju pružio je i Gordan Giriček sa devet ubačenih koševa, što mu je prosjek u sva tri dana.

Najbolji kod zagrebačkog sastava bio je Gordon sa 14 koševa, dok su po 12 dodali Andrić i Graves.

Inače, sama utakmica bila je daleko od neizvjesne, a Turci su do pobjede protiv Cibone stigli dosta lakše nego u prva dva dana u kojima su pobijedili Bosnu i Panionis, dok je Cibona sa dvije pobjede i porazom na drugom mjestu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

ZU
zuba
16:40 30.09.2009.

Naime,vjerojatno ljutiti......e moj Leo ,pa jesi bio tamo ili nisi???Jel to tvoje osobno misljenje..ili prenosis dalje inf.