NOGOMET - REPREZENTACIJA

Balaban sasvim otpao

06.06.2003.
u 00:00
Bugari su u susretu s Estonijom imali inicijativu, no igrali su presporo, što je na kraju za njih bilo pogubno
Pogledaj originalni članak

Liječnici i fizioterapeuti hrvatske nogometne reprezentacije pokušali su sve da osposobe Boška Balabana, no taj napadač Aston Ville jučer je morao napustiti kamp kockastih u Čatežu. Ozljeda skočnog zgloba ipak je bila preozbiljna.

- Žao mi je Boška, no želim mu da se dobro odmori, te u Aston Villi odigra sezonu dobro - poručio je izbornik Otto Barić.

Nakon što se Barić sudario s problemima u obrani, sada ih ima i s napadačima. Tomislav Marić obavio je pretrage u KBC Rebro kod profesora Aganovića i svi su nalazi dobri.

- Možda je kod Tomislava u pitanju psihološki problem. Potpisao je novi, povoljniji ugovor, pa ga se to sve skupa dojmilo. Vidjet ćemo sljedećih dana kako će trenirati, on je igrač koji grize, koji se bori do posljednjeg daha, on samo tako zna igrati. Srećom, i njegov brat Marijo je sličan tip igrača, valjda će jedan od braće biti pravi - poželio je izbornik.

Jučer su svi nogometaši koje je pozvao prijepodne gledali snimku utakmice Estonija - Bugarska, koja je završena neodlučeno. Čini se da razloga za strah nema, ali rezultati estonaca zaslužuju svaki respekt. Najprije su remizirali protiv nas u Osijeku, a i doma su neporaženi napustili teren u srazu s Bugarima. No, sada je vrijeme za "normalne" rezultate i za vraćanje starih dugova. Barem nećemo opušteni ući u utakmicu. Jedna je lekcija bila sasvim dovoljna.

- Vidjeli smo kako se ne smije igrati protiv Estonaca. Bugari su imali stalnu inicijativu, no igrali su previše sporo, što je na kraju za njih bilo pogubno.

Ta je snimka samo usmjerila izbornikova razmišljanja, što i kako raditi sljedećih dana.

- Na treninzima ću zahtijevati da igramo brže, vježbat ćemo akcije iz prekida, iz kojih bismo mogli doći do prednosti. Domaćin će igrati u rasporedu 4-5-1, no mi ne smijemo biti nervozni i nestrpljivi. Moramo razmišljati u igri i držati inicijativu. To je put koji će nas odvesti u pobjedu.

Belgijski izbornik tuži se na veliki umor i iscrpljenost nogometaša, ima li Barić takvih problema?

- Normalno je da su igrači malo prazni, sezona je bila duga. No, veće probleme nisam uočio. U takvim situacijama najvažnije je izabrati igrače koji uvijek imaju volju za igru. Ozračje je u momčadi izvrsno, primjetno je veliko zajedništvo, gledao sam kako se igrači vesele jedan drugome pri dolasku u Čatež. To je neophodno za uspjeh - dobro raspoložen bio je i jučer izbornik Otto Barić.

ČATEŽ, Igor FLAK

Pogledajte na vecernji.hr