Erik ten Hag

Potrošio čak 720 milijuna eura, a nije napravio ništa. Sada je dobio otkaz

FILE PHOTO: Erik ten Hag  has been appointed as Manchester United's new manager.
Wolfgang Rattay/REUTERS
28.10.2024.
u 22:15

Ten Hag je tijekom svog mandata na Old Traffordu potrošio čak 720 milijuna eura na pojačanja. U pet prijelaznih rokova kupio je 21 igrača.

Nizozemski nogometni stručnjak Erik ten Hag, koji je u ponedjeljak dobio otkaz u Manchester Unitedu, za vrijeme svog mandata na Old Traffordu potrošio je čak 720 milijuna eura na pojačanja.

Nizozemac je preuzeo "Crvene vragove" u srpnju 2022. godine, a otkaz je dobio u ponedjeljak nakon 1-2 poraza od West Hama.

ManU je vodio u 128 utakmica ostvarivši 78 pobjeda, uz 20 remija i 36 poraza. Osvojio je Liga Kup 2023. te FA Kup prošle sezone. United je trenutno na 14. mjestu Premier lige, a u Europskoj ligi ima tri remija nakon tri odigrana kola.

Ten Hag je tijekom svog mandata na Old Traffordu potrošio čak 720 milijuna eura na pojačanja. U pet prijelaznih rokova kupio je 21 igrača.

Najviše je plaćen Brazilac Antony koji je za 95 milijuna eura doveden iz Ajaxa.

Za danskog napadača Rasmusa Hojlunda talijanskoj Atalanti je plaćeno 76 milijuna eura, plus 10 milijuna u dodacima. Brazilac Casemiro, koji je stigao iz Real Madrida, je koštao 70 milijuna eura, dok je Mason Mount angažiran iz Chelsea za 71 milijun eura.

Slijede transferi Lisandra Martineza iz Ajaxa za 68 milijuna eura, te Lenya Yora iz Lillea za 62 milijuna eura.

>> Pogledajte i video

Ključne riječi

Komentara 1

XY
XYZ52
23:14 28.10.2024.

Samo su ga teške neznalice mogle i dovesti za trenera. Na početku je doveo vratara iz Italije, Onana, za 55 miljuna eura. Za pola manje novaca mogao je dobiti duplo boljeg vratara. Sljepcima je već tada trebalo biti jasno da imaju posla s luzerom. Ako imaju novac a neznaju što je nogomet, zaposli stručnog savjetnika koji će procjeniti rad trenera odmah a ne čekati da potroši novac i vrijeme, bez ikakvig učinka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije