Englesko prvenstvo

Balotelli ušao umjesto Džeke te srušio prokletstvo Evertona

Foto: PA/Pixsell
Balotelli ušao umjesto Džeke te srušio prokletstvo Evertona
24.09.2011.
u 18:35
- Agüero je napravo veliki posao uoči pogotka, dugo je vukao loptu i oslobodio mi je prostor, a ja sam napravio ono zbog čega me trener i uveo u igru – skromno je zaključio Mario Balotelli.
Pogledaj originalni članak

Zgodicima Maria Balotellija (68. minuta) i Jamesa Milnera (89.), Manchester City je svladao Everton 2:0 i zadržao niz nepobjedivosti u ovoj sezoni. Čovjek odluke bio je Mario Balotelli, koji je u 60. minuti zamijeno Edina Džeku...

– Mario je bio sjajan, zabio je prekrasan gol udarcem s 20-ak metara i donio nam je mirnoću. Već smo, naime, bili nervozni nakon brojnih promašenih prilika, šteta je što dobru igru nismo i ranije materijalizirali – govorio je trener Manchester Cityja, Roberto Mancini nakon utakmice.

Gosti igrali bunker

I doista je City dominirao, pokušavao je igrom doći do suparničkog gola, stvarao je šanse, ali nije bilo koncentracije u završnici smišljenih akcija.

Everton se, pak, orijentirao na obranu, njihov menadžer David Moyes naredio je defenzivnu taktiku.

– Branili smo se koliko smo mogli, no ipak nismo izdržali. City ima previše klasnih pojedinaca i uvijek će jedan proraditi, teško je očekivati da će baš svi imati loš dan. Protiv takve momčadi osuđeni ste da se cijelu utakmicu branite – rekao je David Moyes.

Ovom je pobjedom Manchester City prekinuo neugodnu tradiciju. Naime, Everton je na zadnja četiri gostovanja u Manchesteru uvijek pobjeđivao domaćina, pa je logično da je City, iako igrački znatno jači, ovaj dvoboj čekao s dosta nervoze. I više od sat vremena trebalo je domaćinu da probije gostujući bunker i ostvari zasluženu pobjedu.

Jelavić igrao u pobjedi Rangersa

- Sretan sam što sam zabio, gađao sam taj kut i pogodio. Agüero je napravo veliki posao uoči pogotka, dugo je vukao loptu i oslobodio mi je prostor, a ja sam napravio ono zbog čega me trener i uveo u igru – rekao je Balotelli.

Dodajmo da je bivši kapetan Manchester Cityja, Argentinac Carlos Tevez opet imao slobodno popodne, i ovu je utakmicu odgledao s klupe...

U prvoj utakmici škotskog prvenstva, Glasgow Rangers se u gostima lako obračunao s Dunfermlineom, pobijedivši 4:0. Naš reprezentativac Nikica Jelavić ovaj put nije zabio gol, a igrao je 84. minute, kad ga je zamijenio Healy.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

KA
kajinx
12:52 25.09.2011.

Nikica Jelavić lijepo dodao za četvrti gol.