ZAD - HAJ 1:1

Banović šokirao golom u 
25. sekundi, Caktaš za bod

Foto: Filip Brala/PIXSELL
Zadar - Hajduk (1)
Foto: Filip Brala/PIXSELL
Zadar - Hajduk (1)
Foto: Filip Brala/PIXSELL
Zadar - Hajduk (1)
Foto: Filip Brala/PIXSELL
Zadar - Hajduk (1)
Foto: Filip Brala/PIXSELL
Zadar - Hajduk (1)
17.03.2013.
u 19:53
Dalmatinski derbi opet je zadovoljio pred punim Stanovima. Hajduk okrnjen, bez čak devetorice igrača i Zadar bez prava na kiks za oko 3000 gledatelja priredili su bespoštednu borbu od prve do posljednje minute.
Pogledaj originalni članak

Početak je bio urenebesan za Zadrane. U 25 sekundi domaćin je nakon dodavanja Mršića udarcem s desetak metara Banovića poveo.

Rani gol Zadrana definitivno je šokirao Splićane, pa je i u devetoj minuti Zadar imao šansu, no šut Perice Kalinić je ipak zaustavio. U 13. minuti Buljat je umalo postigao autogol.

U 18.minuti Hajduk je konačno zaprijetio, no odličan udarac glavom Vukovića uspio je obraniti zadarskli vratar Gluić. Hajduk je postao opasan tek nakon što je Krstičević Stojanovića, inače najboljeg igrača utakmice, 's beka gurno na krilo'.

I baš je majstorskim udarcem iskosa Stojanović u 24. minuti pogodio prečku zadarskih vratiju. Zadar je definitivno u tim trenutcima 'bio na konopcima'. Opsada zadarskih vrata nastavila se i u 34. minuti Hajduk je pogotkom Caktaša nakon ubacivanja Stojanovića izjednačio.

Caktaš je u posljednjoj minuti prvog poluvremena iz slobodnog udarca pogodio i gredu i Zadar se definitivno samo srećom na odmor uputio bez minusa. Prvih desetak minuta drugog poluvremena odnosno sve do udarca Mršića tik iznad Hajdukova gola vodila se grčevita borba na sredini terena bez prilika za gol, a onda je Hajdukova špica Kouassi promašio nemoguće! U trenutcima dok je zadarski golman Gluić, odbivši udarac Jozinovića s vrha šesnaesterca, bio nemoćan na podu, Kouassi je s par metara promašio prazan gol!

Jerbić je potom priprijetio glavom Kaliniću, a u protunapadu Gluić je spasio Zadar obranivši udarac Vukoviću s desetak metara iskosa. Hajduk, očigledno fizički pripremljeniji, do kraja utakmice imao je inicijativu, no u 86.minuti Zadru je iz kontre pobjedu mogao donijeti Mršić, ali je njegov udarac u posljednji trenutak u korner odbio golman Kalinić. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.