KVALIFIKACIJE ZA EP 2004.

Barić poziva publiku da pobijedimo zajedno!

11.10.2003.
u 00:00
U Maksimir smo došli pokazati zašto smo najbolji u skupini - rekao je bugarski izbornik Plamen Markov
Pogledaj originalni članak

ZAGREB - Otto Barić došao je do zida. Nakon 13 turobnih mjeseci hrvatska nogometna reprezentacija večeras u sat i pol mora doći do tri spasonosna boda. Slavlje u Maksimiru ostavilo bi kockaste na aparatima još mjesec dana, a u ponedjeljak bi u Frankfurtu doznali ime suparnika u dodatnim kvalifikacijama. Bila je naša nogometna reprezentacija i u težim situacijama (1997. godine spasili su nas Danci), no pustimo povijest. Bugarski izbornik Plamen Markov, naslonjen u fotelju u zagrebačkom hotelu "Sheraton", smiren i spokojan otkrio je što želi od večerašnje utakmice:

- Poštujemo današnjeg suparnika, njegovu klasu, a imena Rapaića, Tudora, Šimića, R. Kovača dobro su poznata u svijetu. Bugarska će večeras pokušati potvrditi zašto je prva u skupini, vjerujem da će utakmica biti uzbudljiva, a neka pobijedi bolji.

Isto sniva i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Otto Barić. No, njegova će noć biti puno, puno teža.

- Igrat ćemo večeras u najboljem mogućem sastavu, moji igrači znaju što na travnjaku moraju učiniti. Uz jedanaest nogometaša na terenu, uzdamo se i u publiku, koja je uvijek bila prava. Vjerujemo u tog našeg dvanaestog igrača. U Sofiji smo zasluženo izgubili, a pamtim sjajno ozračje na tribinama i veliku podršku našem današnjem gostu.

Barić nije prestajao komplimentirati gostu, no otkrio je da je danas njegova momčad puno bolja nego prije godinu dana kada je u Sofiji nokautirana.

- Bugari su u Portugalu, to je dokaz da su bili najbolji. Kada se osvrnem godinu dana unatrag, reći ću da su oni imali uigranu momčad, a ja sam je morao stvarati i vjerujem da sam uspio. Nakon tog poraza pa sve do utakmice s Belgijom nismo primili niti jedan pogodak u kvalifikacijama. Igramo u Maksimiru, na travnjaku na kojem nikad nismo izgubili u kvalifikacijama, i vjerujem u sretan završetak.

Dario Šimić završio je u bolnici, primio je infuziju i njegov je nastup upitan.

- Pokušat će odraditi posljednji trening, tek nakon toga vidjet ćemo je li pripravan za dvoboj.

Na upit bugarskog kolege, je li ikad vodio značajniju utakmicu, Barić je spremno odgovorio:

- Što vi mislite, da je utakmica Inter - Austria Salzburg, Rapid - Everton ili Izrael - Austrija bila manje važna, ili lakša? Ova je sada jako važna.

Subota, 11. listopada 2003. godine. Stadion Maksimir, početak u 20.15 sati. Dvaput smo na istom travnjaku igrali utakmice u kojima smo morali pobijediti. Protiv SRJ 1999. godine nismo uspjeli, dvije godine kasnije u susretu s Belgijom slavili smo. Neka tako bude i večeras!

Pogledajte na vecernji.hr