Derbi kola

Bašić: Protiv Dinama želimo više od neodlučenog

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
Bašić: Protiv Dinama želimo više od neodlučenog
11.08.2012.
u 10:50
- Ako je Hajduk mogao iznenaditi Inter u Milanu, onda i mi možemo Dinamo, s tim da nije tolika razlika u kvaliteti
Pogledaj originalni članak

Težak raspored na startu prvenstva (Rijeka, Hajduk, Slaven Belupo) Split zaključuje najtežim gostovanjem. Dinamo je u Maksimiru favorit, ali trener \"crvenih\" Tonči Bašić želi protiv Zagrepčana nastaviti niz neporaženosti. Već dvije sezone Split ne zna za poraz u Maksimiru. Ali, isto tako Split još nikada nije pobijedio Dinamo.

 - Želimo nastaviti niz neporaženosti, igrali smo u Maksimiru dva puta neodlučeno. Ako se ukaže prigoda, ovaj put ćemo pokušati učiniti i više od toga. Imamo kvalitet za to nešto više. Recept je poznat, trebamo odigrati kao protiv Rijeke i Slaven Belupa, ostaviti srce na terenu i onda će biti dobro – rekao je Bašić.

I dalje Splitov trener ne može računati na ozlijeđenog Križanca.

- Nema ga, nema ni Obilinovića, ali sviostali su spremni. Dinamo ima kvalitet na svim pozicijama, forma mu je u ulaznoj putanji, ali dobar rezultat dao bi nam vjetar u leđa – kaže Bašić.

Zagrepčani su umorni, imaju problema u momčadi...

- Njihovi problemi su njihova stvar. Mi se moramo baviti nama, moramo se nametnuti igrom. Ne vidim našu šansu u nekakvom Dinamovom umoru, imaju oni dovoljno kvalitetnih igrača. Vida je u odličnoj formi, dolazi iz drugog plana. Ma, ako mi budemo na nivou prikazanog protiv Rijeke i Slaven Belupa onda imamo prigodu za nešto više – poručio je Bašić.

Unatoč odličnim rezultatima na Dinamovoj klupi trener Ante Čačić stalno doživljava kritike. Puno je onih koji sumnjaju u njegove kvalitete.

- Njegov niz utakmica bez poraza puno govori. Čačić je veliki gospodin, trener koji zna svoj posao – sve najbolje će Bašić o kolegi.

Na trenutak se vratio malo unatrag, na velike pobjede Hajduka i Slaven Belupa protiv Intera i Atletic Bilbaoa.

- Stvari se mijenanju u Hrvatskoj ligi, ima dosta klubova visoke kvalitete. Smanjenjem lige podigla se kvaliteta momčad – kaže Bašić.

A desni bočni Tomislav Radotić, koji je u prvim utakmicama za Split pokazao da će biti pojačanje jasno je prenio očekivanja \"crvenih\" u Maksimiru.

- Ako je Hajduk mogao iznenaditi Inter u Milanu, onda i mi možemo Dinamo, s tim da nije tolika razlika u kvaliteti – rekao je Radotić.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar Piruška
Piruška
13:07 11.08.2012.

Možda bi mogla brača Žužul i brača Mamić dogovoriti rezultat tekme, mada se radi o veoma poštenim i cjenjenim ljudima ! Hrvatska nogometna liga je sprdačina kakve nema na planeti !

Avatar mohito
mohito
15:38 11.08.2012.

ma je, najbolje da hajduk ode igrat u talijansku ligu, evo neki dan je dokazal da moze pobijedit inter, dakle ta tekma je dokaz da je hajduk prvak svijeta samo mu mafija neda - a osim toga ta tekma anulira i onaj poraz od sconta, momcadi koja nebi mogla igrat ni u nasoj regionalnoj ligi....covjece, kolko je malo potrebno nekima da polete....