Neuobičajena metoda

Belgija novog izbornika traži na internetskoj platformi LinkedIn

Foto: John Sibley/REUTERS
FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Croatia v Belgium
Foto: John Sibley/REUTERS
FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Croatia v Belgium
Foto: John Sibley/REUTERS
FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Croatia v Belgium
Foto: BERNADETT SZABO/REUTERS
FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Croatia v Belgium
15.12.2022.
u 00:30
Belgijci će sad morati kopati kroz tisuće neozbiljnih prijava kako bi možda pronašli jednu pravu.
Pogledaj originalni članak

Nakon 0:0 remija protiv Hrvatske kojim je s reprezentacijom Belgije ispao sa Svjetskog prvenstva u grupnoj fazi, Španjolac Roberto Martinez smijenjen je s mjesta izbornika reprezentacije. Inače se na visokoj razini nakon ovakve situacije odrede tri-četiri favorita za nasljednika pa se od njih izabere najbolji. Međutim, u savezu trenutno drugoplasirane reprezentacije svijeta na Fifinoj rang-ljestvici odlučili su se na drukčiji pristup.

Belgijski nogometni savez raspisao je natječaj za poziciju izbornika na popularnoj platformi za traženje i nuđenje poslova LinkedIn.

"Tražimo serijskog pobjednika koji ima iskustvo vođenja najboljih igrača na svijetu. Tražimo novog trenera kojem će fokus biti kreiranje grupe u dobrim odnosima i integriranje mladih igrača u momčad. On treba biti taktički ekspert koji svoje izbore bazira na podacima, tehnologijama i objektivnim parametrima te treba koristiti iskustvo i sportske strukture Saveza. Zna kako osvojiti trofeje u svjetski poznatom natjecanju", stoji u opisu posla na poznatoj web-stranici, odnosno aplikaciji.

Za razliku od standardnog načina traženja izbornika, Belgijci će sad morati kopati kroz tisuće neozbiljnih prijava kako bi možda pronašli jednu pravu.

Video - Pranjić na rubu suza: Treba reći jedno ime. On je najveća priča SP-a, svima očitao lekciju života

FRANCUSKA - MAROKO 2:0

Maroko pružao snažan otpor, ali Francuzi su opet u finalu! Vatreni za broncu protiv Afrikanaca

Aktualni svjetski prvaci nadaju se ponavljanju Rusije 2018., kada su stigli do posljednjeg koraka i u borbi za zlato slavili nad Hrvatskom. Na putu im je stajao Maroko, momčad kojoj gotovo nitko nije davao šanse i koja je večeras ponovno igrala beskompromisno. I publika na Al Baytu bila je na njihovoj strani, ali nisu uspjeli šokirati Deschampsove igrače. Les Bluesi su poveli već u petoj minuti, kada je zabio Lucas Hernandez. Vodstvo su udvostručili pogotkom Randala Muanija u 79. minuti, koji je zaključio priču u Al Khoru.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.