PORAŽAVAJUĆE BROJKE

Bella Ciao! Talijani prvi put u povijesti propuštaju dva Mundijala u nizu

Bella Ciao! Talijani prvi put u povijesti propuštaju dva Mundijala u nizu
26.03.2022.
u 09:51
Talijani su i četverostruki svjetski prvaci, a pod izbornikom Mancinijem gledali smo kako ispisuju povijest. Italija je upisala rekordni niz od 37 utakmica bez poraza. Prvu utakmicu izgubili su protiv Španjolske u polufinalu Lige nacija. Do tada, gotovo tri godine bili su neporaženi
Pogledaj originalni članak

Možda jednu od najtežih nogometnih mora proživljavala je Italija u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Aktualne prvake Europe izbacio je potpuni autsajder Sjeverna Makedonija s 1:0. Talijani tako prvi put u povijesti propuštaju dva SP-a zaredom, nakon što ih nije bilo u Rusiji, neće ih biti ni u Kataru.

Štoviše, posljednju utakmicu na svjetskoj smotri odigrali su 15. lipnja 2014. u grupnoj fazi protiv Engleske, dok su posljednji put u nokaut fazi igrali 9. srpnja 2006., kada su u finalu pobijedili Francusku i osvojili naslov. Davna su to neka vremena i, ruku na srce, zabrinjavajuća. Jer, nakon što su na posljednjem Euru bili heroji na Wembleyu, na kojem su pobijedili Englesku i odnijeli europski naslov, sada velike nogometne bitke moraju gledati od kuće.

Talijani su i četverostruki svjetski prvaci, a pod izbornikom Mancinijem gledali smo kako ispisuju povijest. Italija je upisala rekordni niz od 37 utakmica bez poraza. Prvu utakmicu izgubili su protiv Španjolske u polufinalu Lige nacija. Do tada, gotovo tri godine bili su neporaženi.

U kvalifikacijama za SP 2018. igrali su loše, ali u ovim kvalifikacijama imali su peh iako su izgledali mnogo bolje. Kazna im je sada stigla u sudačkoj nadoknadi i zapravo su ispali onako kako su često prolazili. I sami Makedonci rekli su da su ih izbacili na talijanski način. Do kvalifikacija za SP 2026. možemo im samo pjevati Bella Ciao!

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.