Vodič za navijače kroz europsko prvenstvo u vaterpolu

Bez kišobrana i vuvuzela!

Foto: VL
Bez kišobrana i vuvuzela!
27.08.2010.
u 08:18
Utakmice se sele na natkriveni bazen samo u slučaju velikog nevremena. U tom slučaju ulaznice se mogu i vratiti. Mogu se kupiti na kiosku u Sportskom centru Mladost i na Ininim crpkama, pušenje na bazenu je zabranjeno.
Pogledaj originalni članak

Sve je, dakle, spremno za početak 29. europskog vaterpolskog prvenstva u Zagrebu, najveće sportske priredbe u nas u 2010. godini i najvažnijeg vaterpolskog natjecanja u svijetu ove godine. Sve su reprezentacije tempirale formu za zagrebački Euro, a što su nam pripremile vidjet ćemo već u nedjelju, 29. kolovoza, kada prvenstvo (utakmicom Turska - Rumunjska u 10 sati) počinje.

Preuređen, s novom školjkom i novim montažnim tribinama, otvoreni bazen Mladosti na Savi doista izgleda velebno. Spreman je primiti 4700 posjetitelja, no dobar dio gledališta (veći dio zapadne tribine) bit će rezerviran za novinare i posebne uzvanike (već su najavljeni dolasci nekih veleposlanika, a gotovo je sigurno da će doći i pokoji ministar ili čak premijer iz naše i susjednih zemalja). Ipak, bit će dovoljno prostora i za obične zaljubljenike u vaterpolo.

Isplati se hodočastiti na Savu, jer cijene ulaznica doista su primjerene: 50 kuna za susrete u skupini, 70 za četvrtfinale, 100 za polufinale i 150 kuna za finale. Za utakmice vaterpolistica cijene su još niže, kreću se od 30 do 70 kuna za finale. Iako naše vaterpolistice ne spadaju u europski vrh (dapače, nastupaju samo zato što smo domaćini), valja i njih obodriti. Usput ćete vidjeti i kako igraju najbolje europske reprezentacije i ugodno se iznenaditi. Utakmice vaterpolistica ne zaostaju puno u kvaliteti za muškima, a nose i dodatne draži.

Ulaznice se mogu kupiti na kiosku u Sportskom centru Mladost, ali i na deset Ininih benzinskih crpki u Hrvatskoj (tri u Zagrebu). Na tim mjestima mogu se kupiti i navijački rekviziti, da ne budete baš praznih ruku. Sokove, grickalice i sladoled možete kupiti na obližnjem kiosku, a u blizini su i brojni kafići i restorani.

Posjetiteljima na raspolaganju stoje montažni ekološki toaleti koji su smješteni na južnoj strani kompleksa.

Mokrima kiša ne može ništa, pa samim vaterpolistima i nije neki problem ako padne kiša. Gledateljima je to malo veći problem, pa se preporuča nošenje lakih kabanica, koje se začas mogu navući. Ali što u slučaju većeg nevremena?

– Neka se utakmica može preseliti u zatvoreni bazen samo u slučaju ekstremno nepovoljnih uvjeta. Kako u zatvorenom bazenu stane manji broj gledatelja, naravno da smo spremni ostalima vratiti novac za plaćenu ulaznicu. No, nadam se da velikog nevremena neće biti, tako govore i prognoze, a neka manja kišica ne mora puno smetati – kaže Perica Bukić, predsjednik Organizacijskog odbora prvenstva.

Vaterpolo nije tenis, pa se tribinom može šetati (i tražiti mjesto) i za vrijeme igre, ali to vam ne preporučamo. U poluvremenu je dovoljno velika stanka (pet minuta), ako baš morate na zahod ili želite zapaliti cigaretu. Jer, upozoravamo, Len strogo zabranjuje pušenje na bazenu.

Montažni ekološki toaleti smješteni su na južnoj strani kompleksa. Uporaba je, naravno, besplatna za sve posjetitelje utakmica.

Pristup bazenu: za dolazak na bazen najbolje je koristiti gradski prijevoz (tramvaji 4, 5, 7, 14 i 17). Parkiralište se naplaćuje i ograničenog je kapaciteta.

Zatvoreni bazen Mladosti bit će na raspolaganju ekipama za zagrijavanje. U njemu su svlačionice, teretana, uredi i zahodi za suce i natjecatelj.

Na zapadnoj tribini (djelomično natkrivenoj) smještene su novinarska i VIP loža, te kabine za televizijske i radijske komentatore.

U Sportskom parku Mladosti gotovo svakodnevno održavat će se različite priredbe, a planirani su i neki koncerti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

OB
-obrisani-
11:57 28.08.2010.

Stize Srbija po jos jedno zlato i intoniranje SRPSKE himne usred Zagreba ! ! !

OB
-obrisani-
14:00 29.08.2010.

Svaki dan apsolutno besplatno under/over nogometni pickovi na: http://under-over-soccer-picks.blogspot.com/