MALOČA POTPISAO UGOVOR

Bijeli u Funtani, tamo gdje su se napili Bilić boysi

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Bijeli u Funtani, tamo gdje su se napili Bilić boysi
24.09.2014.
u 11:05
Hajduk je posljednji put na istarskom poluotoku slavio 2011. godine, a tada je trener Splićana bio Bugarin Krasimir Balakov
Pogledaj originalni članak

Pred Hajdukom je veliki tjedan nakon kojeg će puno stvari biti jasnije. Najprije Hajduk gostuje kod Funtane u dvoboju šesnaestine finala Kupa Hrvatske. Tamošnji županijski ligaš priprema veliku feštu, stadion kapaciteta 150 sjedećih mjesta preko noći dobio je 2200 sjedalica.

Tudor mora paziti

Naravno, sve osim pobjede Hajduka bilo bi prvorazredna senzacija. Ta se utakmica u Poljudu i ne gleda u svjetlu aktualnog trenutka, koji kazuje da je Hajduk šest dvoboja zaredom bez pobjede. Te Funtane nerado se sjeća Slaven Bilić. Ne zbog nogometnih stvari nego zbog pijanstva svojih igrača. Bilo je to 2009. godine, nastradao je Anas Sharbini kojeg je Hajduk zbog pijane reprezentativne noći u restoranu More kaznio sa 50 tisuća kuna. A nekoliko dana poslije Bilić je iz reprezentacije eliminirao Josipa Šimunića i Ivicu Križanca. Funtana je tek premosnica pri povratku pobjedama, koje su imperativ za Igora Tudora i momčad.

Glavni je izazov Hajduku nedjeljni dvoboj s Istrom u Puli. Tamo Hajduk ne zna za pobjedu od 2011. godine, posljednji trener koji je slavio u Puli bio je Krasimir Balakov. Igor Pamić gotovo je stalna kost u Hajdukovu grlu.

– Svi smo svjesni da smo osvojili malo bodova, razgovarali smo o tome u svlačionici s trenerom. Priznali smo da igramo slabo. Dobro, možda je igra bolje nego bodovni učinak. A Funtana? Ne znam ni koja je liga, četvrta mislim, ali shvatili smo ozbiljno tu utakmicu – rekao je kapetan Mario Maloča.

Pogledao je unatrag, prema seriji loših rezultata. Na tom razgovoru u svlačionici imali su igrači i treneri što reći.

– Ne igramo svi kako smo igrali prošle sezone, počinjem od sebe. Moramo biti agresivniji, posebno u fazi obrane. A mi ćemo svakome dati gol. Međutim, faza obrane je ona koja je ključna – rekao je Maloča.

Čekaju nove ugovore?

Kapetan je izbjegao neugodnosti koje čekaju Vršajevića, Milića i Milovića koji se nećkaju hoće li produljiti ugovore. Maloča je to uradio još prije petnaestak dana.

– Zadovoljan sam svojim ugovorom koji je za Hrvatsku dobar. Klub i ne može dati više, nisam ni postavljao neke posebne uvjete – rekao je Maloča.

Predsjednik Marin Brbić i sportski direktor Goran Vučević Tudoru su prenijeli traženje vodstva kluba o pomlađivanju momčadi. Naravno, Tudor se složio. Idući tjedni pokazat će hoće li to provesti u djelo.

>> Lokomotiva u osmini finala, Rukavina zabio dva gola

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.