PAO JE POTPIS

Bio je Dalićev džoker, u njemu je vidio novog Mandžukića, a sad je donio očekivanu odluku

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Zagreb: Anderlecht odradio trening uoči utakmice s Dinamom
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Rijeka: Trening reprezentativaca na popunjenom stadionu uoči utakmice s Engleskom
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Rijeka: Trening hrvatske reprezentacije uoči prijateljske utakmice s Jordanom
08.07.2024.
u 18:54
Presretan sam zbog dolaska u Šibenik, klub bogate tradicije i uspjeha. Šibenik se vratio tamo gdje i pripada, u najviši rang! Nadam se da ću svojim iskustvom i znanjem uvelike pomoći klubu - rekao je po povratku u HNL
Pogledaj originalni članak

Dan nakon što su se u javnom prostoru pojavile glasine da će se vratiti, to se i dogodilo. Ivan Santini, 35-godišnji Zadranin potpisao je ugovor sa Šibenikom. Povratnik u HNL vratio se, simbolično, među povratnike u HNL. Šibenik se nakon sezone izbivanja ponovno priključio elitnom rangu hrvatskog nogometa, a Santinija u domaćem prostoru nije bilo nešto dulje. Konkretno, od kolovoza 2021. kad je iz Osijeka otišao put saudijskog Al-Fateha. U međuvremenu je odigrao dvije sezone u švicarskom Zürichu, a na Šubićevac je stigao kao slobodan igrač.

- Presretan sam zbog dolaska u Šibenik, klub bogate tradicije i uspjeha. Šibenik se vratio tamo gdje i pripada, u najviši rang! Nadam se da ću svojim iskustvom i znanjem uvelike pomoći klubu. Veliki pozdrav navijačima, veselim se zajedničkim trenucima i uspjesima - rekao je Santini nakon potpisa za momčad Marija Carevića.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Zagreb: Hrvatski nogometni reprezentativci okupili se u hotelu As uo?i utakmice s Islandom
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Rijeka: Nogometni reprezentativci odradili trening uo?i utakmice s Finskom
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Zagreb: Trening hrvatske reprezentacije uo?i kvalifikacijske utakmice protiv Kosova
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Varaždin i Osijek sastali se u 23. kolu HT Prve lige

Inače, Santini je u svojoj karijeri upisao pet nastupa za hrvatsku reprezentaciju. Iako je debitirao kod Ante Čačića u prijateljskoj utakmici protiv Meksika, nešto je značajniju rolu imao kod Zlatka Dalića. Igrao je na prvoj utakmici Hrvatske u Ligi nacija, u onom teškom porazu od Španjolske u Elcheu (0:6), a mjesec dana kasnije, u listopadu 2018. igrao je protiv Jordana na Rujevici, što mu je zasad i posljednji nastup za vatrene. Zanimljivo, Dalić ga je zvao nakon ruskog srebra na SP-u, projicirao ga je kao nasljednika Marija Mandžukića, ali to se nažalost nije ostvarilo.

Santini je igrao za Zadar, zaprešićki Inter, Red Bull Salzburg, Ingolstadt, Freiburg, belgijske klubove Kortrijk, Standard Liege i Anderlecht, francuski Caen te kineski Jiangsu. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

KU
kublajkhan
07:46 09.07.2024.

Za godinu dvije u Hajduk