zaradio i ovacije

Bišćan: Bilo je teško i napeto, ali zato je slađe! Nije bajno, neki su jedva disali

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Lokomotiva i Dinamo sastali se u 28. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Lokomotiva i Dinamo sastali se u 28. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Lokomotiva i Dinamo sastali se u 28. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Lokomotiva i Dinamo sastali se u 28. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Zagreb: Trener Dinama Igor Bišćan prvu utakmicu odradio protiv Lokomotive
Autori Vecernji.hr, Hina
08.04.2023.
u 20:17
Bišćan je u četvrtak na dužnosti trenera Dinama zamijenio Antu Čačića koji je dobio otkaz nakon ispadanja iz Kupa. Vodeći Dinamo sada ima 63 boda, devet više od drugog Hajduka, dok je Lokomotiva ostala osma sa 33 boda.
Pogledaj originalni članak

Aktualni hrvaski nogometni prvak Dinamo u prvoj je utakmici s novim trenerom Igorom Bišćanom kao gost preokretom svladao Lokomotivu sa 2-1 (0-1) u susretu 28. kola HNL-a. Lokomotiva je povela golom Ibrahima Aliyua (35), no u nastavku su dva Luke, Ivanušec (50) i Menalo (79) kreirali preokret.

Igor Bišćan debitirao je s pobjedom na klupi Dinama. U iznimno zahtjevnoj utakmici Modri su pobijedili Lokomotivu 2:1, ali mogao je susret otići i na drugu stranu, što je priznao za HRT Bišćan nakon utakmice.

>> VIDEO: Bišćan s Čačićem ima nevjerojatnu poveznicu. Naslijedio je trenera s kojim je doživio ružnu epizodu

- Nije bilo jednostavno i lagano. Bilo je napeto i teško. Gubili smo protiv jako nezgodnog protivnika, koji ima puno mladih i živih igrača. Maksimalno su nam otežali. Izgledalo je da može otići na bilo koju stranu u drugom poluvremenu, imali su šansu na 1:1, ali imali smo i mi. U prvom poluvremenu smo morali zabiti i koji gol, rekao je Bišćan, pa na kraju zaključio:

- Na kraju je bilo napeto, čekale su se VAR odluke. Bilo je teško, ali i tim slađe - kazao je za HRT.

Daleko je to bilo od idealne izvedbe, svjestan je toga i Bišćan.

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Lokomotiva i Dinamo sastali se u 28. kolu SuperSport HNL-a

 - Vidjelo se da nismo ni blizu optimuma, ali i danas je bilo bitno da smo pokazali karakter, volju, želju, htijenje, dečki su pokazali da im je stalo. Nije se tu moglo puno promijeniti, naglasak je bio na tome da moramo vjerovati i da smo to napravili. Mislim tu isključivo na fizičku spremu. Pali smo, fizički smo se potrošili, neki su jedva disali. Ali, puno toga pozitivnog smo vidjeli, dva mlada igrača su dobila prilike, mali Topić je tek jučer priključen momčadi - dodao je.

Bišćan je odgovorio i na pitanje hoće li Robert Ljubičić ostati u veznom redu ili će se vratiti na lijevi bok.

- Danas smo odlučili tako, ispalo je dobro, on je igrač koji je jako dobar na toj poziciji, znali smo da nam treba u sredini terena jer je Lokomotiva opasna, voli igrati ofenzivno. Odigrao je odlično, vidimo ga u vezi, svima je jasno da je više vezni igrač. Nismo u bajnoj situaciji s kadrom, na knap smo, moguće je da će neke utakmice odigrati i kao lijevi bek - naglasio je novi trener.

Bišćan je u četvrtak na dužnosti trenera Dinama zamijenio Antu Čačića koji je dobio otkaz nakon ispadanja iz Kupa. Vodeći Dinamo sada ima 63 boda, devet više od drugog Hajduka, dok je Lokomotiva ostala osma sa 33 boda. Inače, nakon utakmice prepune tribine Kranjčevićeve Bišćana su dočekale ovacijama.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

DU
Deleted user
01:48 09.04.2023.

Sramota, da se jedna momčad poput Dinama mora veseliti pobjedi protiv jedne Lokomotive kao da je pobijedila Real Madrid.

VO
volimnju
20:29 09.04.2023.

bišćan pričaš gluposti. nisam za mamića, ali dobro je rekao za tebe i šimića

Avatar Mlijekoholičar
Mlijekoholičar
22:43 08.04.2023.

“Neki su jedva disali” kaže Bišćan. Pa svojevremeno je i Samir pijan teturao terenom pa opet bio bolji od pola momčadi, o Prosinečkom da ne pričam