Skandalozno otkriće

Bivša tenisačica optužila nekadašnjeg vicepremijera Kine za silovanje

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
Bivša tenisačica optužila nekadašnjeg vicepremijera Kine za silovanje
04.11.2021.
u 14:42
Tog poslijepodneva nisam dala suglasnost i nakon toga nisam mogla prestati plakati. Uveo me u svoju kuću i prisilio me na spolni odnos, kazala je Peng
Pogledaj originalni članak

Nekadašnja najbolja tenisačica svijeta (u konkurenciji parova) Kineskinja Shuai Peng, koja danas ima 35 godina, optužila je bivšeg vicepremijera Kine Zhanga Gaolija za silovanje. Umirovljeni kineski službenik danas ima 75 godina, što znači da je čak 40 godina stariji od tenisačice. Zamjenik premijera bio je od 2013. do 2018. godine.

Peng je kazala da ju je političar prvi put napastovao kad je došla kod njega da bi s njim odigrala teniski meč.

- Tog poslijepodneva nisam dala suglasnost i nakon toga nisam mogla prestati plakati. Uveo me u svoju kuću i prisilio me na spolni odnos. Zhangova supruga sve je znala i čuvala je stražu ispred vrata. Nemam dokaze za to jer ih je bilo nemoguće pribaviti. Nisam sa sobom mogla ponijeti nešto kao kasetofon pa da to snimim. Nema audio zapisa, nema video zapisa, samo moje subjektivno, možda malo iskrivljeno, ali ipak istinito iskustvo - kazala je Peng.

Peng je u veljači 2014. bila najbolja tenisačica svijeta u konkurenciji parova (osvojila je 23 turnira u dublu). U singlu je najbolji rezultat postigla iste godine na US Openu kada je stigla do polufinala.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.