Pušnik ga hvali

Poznati trener o hit igraču hrvatske reprezentacije: Nije napuhanko, uvijek sam govorio da će biti kao Srna

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
KATAR 2022 -Krenulo izvođenje penala
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
Split: MAXtv Prva HNL, 17. kolo, HNK Hajduk - NK Inter Zapreši?
Foto: IVC
Split: 14. kolo MAXtv Prve lige, HNK Hajduk - NK Osijek
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
KATAR 2022: Hrvatski igrači slavili svatko na svoj način
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
KATAR 2022 - Susret Hrvatske i Brazila u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Katru
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
KATAR 2022 - Josip Juranović i Lovro Majer održali konferenciju za medije
11.12.2022.
u 12:58
Juranović ima ogromno srce, nije napuhan, nje napuhanko nego je sjajan karakter. Volim što je uspio, a odigrao je fantastičnu utakmicu. Vidjeli ste kako je odigrao protiv Brazila, sad o njemu priča cijeli svijet - kazao je Pušnik.
Pogledaj originalni članak

Josip Juranović, desni bek hrvatske nogometne reprezentacije, odličnim igrama na Svjetskom prvenstvu u Kataru privukao je pozornost svjetske nogometne javnosti. Jedan je od najtraženijih naših igrača, a mnogi mediji pišu kako bi uskoro mogao napustiti Celtik jer ga, između ostalih, jako žele Atletico Madrid i Real Sociedad.

A njegov bivši trener Marijan Pušnik, Slovenac koji ga je vodio u Hajduku, uvijek ima riječi hvale za Juranovića.

VIDEO - "Pa stvarno nisu normalni! Ovo što igra Hrvatska je vrh nogometa. Ljudi me zovu i još ne vjeruju...'

 

- Da, uvijek je on za mene bio kao Srna, ja sam vjerovao u njega. Juranović ima ogromno srce, nije napuhan, nje napuhanko nego je sjajan karakter. Volim što je uspio, a odigrao je fantastičnu utakmicu. Da, ja sam u njemu vidio da može napraviti karijeru kao desni bek, da može biti kao Darijo Srna. Pretjerano?! Ha, ha, vidjeli ste kako je odigrao protiv Brazila, sad o njemu priča cijeli svijet. Baš sam sretan i zbog Juranovića i zbog Hrvatske - kazao je Pušnik za Slobodnu Dalmaciju.

FILMSKA PRIČA TIHOG JUNAKA HRVATSKE

'Ponudio se Hajduku za beka, igrali smo treću ligu, a on sad ruši Brazil. Čeka ga transfer života'

Prve nogometne korake Juranović je napravio u nogometnoj školi zagrebačke Dubrave. U svojoj Dubravi još kao klinac dobio je priliku. - Bio je odličan, on je bio izlazni kadet ili ulazni junior kad sam ga uvrstio u prvu momčad. Morali smo imati igrača mlađeg od 21 godine, izabrao sam Juranovića kojem je bilo 17 godina. I takav, kao dijete, kad je ušao u momčad više nije iz nje izlazio, ali ne zbog te dobne granice već zbog svoje kvalitete. I sve što sada pokazuje, pokazivao je i u to vrijeme, bio je izuzetno odgovoran. No, nije tada igrao beka, bio je desnokrilni napadač. I pokazivao je ovo što i sada, s time da je to sada na puno višoj razini, ali bio je brz, odgovoran, motoričan i tehnički jako dobar - priča nam Željko Dacer, Juranovićev trener iz tog vremena u Dubravi koji je, naravno, prezadovoljan Juranovićevom izvedbom protiv Brazila.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

HR
Hrast2
13:11 11.12.2022.

Ovaj dečko ima pravo Hrvatsko srce. Veliki radnik na terenu. Zadovoljstvo ga je gledati kako trče. Drago mi je zbog njega, zbilja. Sretno dečko, sretno svima!

DU
Deleted user
13:19 11.12.2022.

Da, apsolutno je zavrijedio ovakav tekst. Oduševio me svojom igrom, hrabrošću, govorom tijela, prodorima prema naprijed...svaka mu čast!