ATLETSKI EP

Blanka: Odgovaraju mi jutarnje kvalifikacije

07.03.2009.
u 09:08
Pogledaj originalni članak

Blanka Vlašić nastupa danas (9.35 sati) u kvalifikacijama skoka u vis na Europskom dvoranskom prvenstvu. Norma za finale (osam najboljih) je 1,94 metra.

– Možda je norma i previsoka za dvoranu, no vjerojatno se organizatori žele osigurati da ne bude u finalu više od osam skakačica. Jedino je problem što će kvalifikacije dugo trajati i što će Blanka morati dugo čekati između skokova – rekao je Joško Vlašić, Blankin otac i trener.

Blanka se dobro osjeća. Leđa je više ne bole i danas je održala trening u fitnessu trgovačkog centra koji je povezan s hotelom u kojemu je smještena.

– Nije mi problem što su kvalifikacije rano ujutro. Volim skakati u tom terminu jer u Splitu počinjem s treningom oko osam sati ujutro – istaknula je Blanka.

Što se tiče konkurencije, po svemu sudeći će se za zlato nadmetati dvije najbolje visašice ove sezone u dvorani – Blanka Vlašić i Njemica Ariane Friedrich, a obje su u dvorani preskočile 2,05 metara.

– Treba pripaziti i na Ruskinje, Skolinu, Kljuginu i Gordejevu, zatim na Španjolku Beitiu te na talijansku visašicu Di Martino – istaknuo je Joško Vlašić.

U kvalifikacijama sudjeluje 16 visašica, a Blanka će startati prva. Danas će u kvalifikacijama u bacanju kugle (11.30) nastupiti i Nedžad Mulabegović.

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr