'NIJE DOBIO NI HRANU'

Hrvat proživio dramu, Slovenci ga ponižavali i maltretirali. Sada mu moraju platiti 20 tisuća eura

Screenshot X
21.09.2024.
u 11:57

Bio je žrtva maltretiranja i klasičnog mobinga te je pokrenuo postupak protiv bivšeg kluba pa je Fifa presudila u njegovu korist, javljaju slovenski mediji.

Hrvatski nogometaš Vice Miljanić proživio je vrlo neugodno situaciju dok je igrao u Sloveniji, u tamošnjem klubu NK Rogaška. Bio je žrtva maltretiranja i klasičnog mobinga te je pokrenuo postupak protiv bivšeg kluba pa je Fifa presudila u njegovu korist, javljaju slovenski mediji. Slovenci će mu morati isplatiti nešto više od 20.000 eura, piše medij Ekipa. 

- Dvadesetšestogodišnji hrvatski nogometaš igrao je za Rogašku od početka sezone 2023./2024., a jednostrano je raskinuo ugovor u prosincu 2023. zbog ugovornih odredbi i neispunjavanja financijskih obveza. Kasnije je Miljanić pokrenuo arbitražnu tužbu protiv kluba u kojoj je naveo da ima ugovor o radu s Rogaškom, iako je klub tvrdio suprotno.

No, mora se naglasiti da je do kašnjenja isplate plaće sve novčane obveze primao od nepovezane (treće) pravne osobe, što je, naravno, strogo zabranjeno prema pravilima FIFA-e i NZS-a (Nogometni savez Slovenije) - priopćio je sindikat SPINS koji je u postupku stao na stranu Miljanića i pružio mu pomoć.

VEZANI ČLANCI:

- Nogometaš je također bio žrtva mobinga i maltretiranja od strane uprave kluba, koje je započelo odvojenim tretmanom na treninzima, dok su ostali igrači normalno trenirali pod paskom glavnog trenera. Diskriminirajući i ponižavajući odnos prenio se i izvan terena, čime je uprava kluba njemu i njegovim hrvatskim kolegama uskratila besplatan smještaj i topli obrok koji su dobivali otkako je ugovor stupio na snagu. U sklopu inspekcijskog postupka, Provjerava se i njegov radno-pravni status te se utvrđuje postojanje elemenata radnog odnosa. Policiji je prijavio sporne radnje uprave kluba i prijetnje - zaključio je Spins. 

Miljanić je u međuvremenu u veljači prešao u redove hrvatskog drugoligaša Croatije iz Zmijavaca, a sada nastupu u Banjolama koje će se sučeliti s Dinamom u kupu. 

Komentara 4

Avatar CUBE
CUBE
12:28 21.09.2024.

Ovaj članak ne bu komentiral EU Hadžija alias "Pravi Hrvatina"🤓 Šta se tamo gaze osnovna ljudska prava, al samo ukucajte u tražilicu "IZBRISANI" ... eto,Hažija se je još uvijek traži po padinama Kozare 🤓

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
12:24 21.09.2024.

Bolje da vam ne govorim što sve znam o tom NK Rogaška i da nisu baš sjajni kao njihov kristal...

18
188
12:37 21.09.2024.

Ne zanima nas loptanje nogom, to svi znaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije