triput rušila na 209 cm

Blanka: Podloga nije odgovarala za rekord

Foto: Miranda Cikotić/Pixsell
Blanka: Podloga nije odgovarala za rekord
21.02.2010.
u 21:31
Lako i uvjerljivo, skokom preko 203 centimetra čime je postavila novi rekord splitskog mitinga, Blanka Vlašić sinoć je slavila u Spaladium areni.
Pogledaj originalni članak

Ovacijama ju je ispratilo preko 11 tisuća gledatelja koji su svojim dolaskom postavili ovogodišnji europski rekord u gledanosti. Napala je Blanka i 209 centimetara, visinu novog svjetskog dvoranskog rekorda, no nije uspjela. Sva tri skoka, a pogotovu drugi, bila su, smatra Blanka, kvalitetni, no nije odgovarala podloga.

- Da je bila neka druga podloga, možda ona iz stare dvorane, možda bih uspjela. Ova je bila pretvrda, pri odskoku me gurala prema letvici - pričala je Blanka nakon mitinga. Opet ju je posebno dojmila atmosfera koju su joj stvorili njezini Splićani, trema uoči natjecanja tresla ju je od samog jutra.

- Osjećala sam se kao da očekujem prvo natjecanje u karijeri, puno dragih ljudi me gledalo s tribina. Čak popodne nisam odspavala nego sat i pol, kad sam se probudila više nisam mogla zaspati. Na samom zaletištu titrale su mi ruke i noge, ovaj me miting emotivno iscrpio više nego druga tri - kazivala je Blanka. Najavila je da će ove sezone možda nešto rijeđe nastupati.

- Sada napadam ozbiljne visine, treba mi više odmora. Radije ću nastupiti na tri mitinga, ali imati dovoljno odmora, nego na četiri ili pet natjecanja čime bi mi bio zgusnut raspored - govori Blanka.

Najvažnije predstojeće natjecanje joj je Svjetsko prvenstvo u Dohi gdje će se opet susresti s Nijemicom Friedrich. Blanka nije željela o tome puno govoriti, no da će naša skakačica slaviti smatra trećeplasirana sa sinoćnjeg mitinga, Šveđanka Green.

Friedrich je sjajna skakačica, može pobijediti, no mislim da je ipak Blanka kvalitetnija i u prednosti - kaže Green.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

OB
-obrisani-
22:25 21.02.2010.

bravo blanka

CR
crocro
07:02 22.02.2010.

Blanka, juče sam napisao da će biti 209 na semaforu. Ne brini se. Pokazala si da možeš, da si u usponu, a rekord je pitanje dana, a ne mjeseci. Čestitam ti na velikom uspjehu. Kraljica si altetskih mitinga. A to nije mala stvar. Idemo Blanka, dalje.