VLAŠIĆ SLAVILA U SPLITU

Blanka u suzama: Sva sam se naježila, ovo je neponovljivo!

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Blanka Vlašić (1)
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Blanka Vlašić (1)
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Blanka Vlašić (1)
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Blanka Vlašić (1)
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Blanka Vlašić (1)
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Blanka Vlašić (1)
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Blanka Vlašić (1)
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Blanka Vlašić (1)
05.09.2010.
u 20:43
Blanka Vlašić napunila je Poljud! Njezinu pobjedu u visu pozdravilo je 22.000 navijača koji su prvi put zapljeskali svojoj sportskoj ikoni prilikom ulaska na stadion.
Pogledaj originalni članak

Blanka je pozdravila gledatelje, a stadionom se zaorilo - “Nima Splita do Splita”.

– To je ostvarenje mog sna. Emocije su me napale već kad sam ušla u stadion, a onda kod predstavljanja. Sigurno je da se ovako nešto više nikad neće dogoditi, pobijediti u Splitu pred punim stadionom i to s najboljim rezultatom sezone! Gledatelji su mi puno pomogli, kad sam trčala počasni krug sva sam se naježila, a pljesak s tribina nije stajao – kroz suze je govorila Blanka.

Uostalom, kao kapetan reprezentacije Europe nije bilo mjesta kiksu. A u kutu stadiona okupila je cijela obitelj Vlašić - tata Joško, mama Venera, brat Nikola. Netko je zgodno primjetio da se mama Venera prvi put pojavila na jednom natjecanju na kojem je skakala Blanka.

Sada je jasno da uz Hajduk još samo Blanka može napuniti Poljud. Uostalom, takvo što se očekivalo kada se uživo može gledati dvostruka svjetska prvakinja, prvakinja Europe i olimpijska doprvakinja. Blanka je propustila prve četiri visine (1,64; 1,72; 1,78 i 1,83), a onda je prvi put izašla na visini 1,88 centimetara.

Naravno, lakoćom je preskočila letvicu kao i na sljedeće dvije visine (1,92 i 1,95). Kako je Ema Green iz trećeg pokušaja preskočila 1,95 metara malo je produljila neizvjesnost. Zanimljivo je da su obje propustile visinu 1,98 metara i krenule su na dva metra.

Visine izna dva metra za europsku doprvakinju iz Švedske bile su nemoguća misija (nakon prvog rušenja propustila je 2,00 i krenula na 2,02, ali bez uspjeha).

A za Blanku? Iz prve naravno preko 2,00 i 2,02 metra. Zaorilo se stadionom "Ništa kontra Splita"! Blanka diže letvicu na visinu 2,05 metra, na visinu najboljeg rezultata sezone (Chaunte Lowe), na visinu rekorda mitinga iz 1989. godine (Kubanka Silvia Costa - 2,04). I uspjela je!

Nošena hukom i pljeskom s tribina preskočila je iz prve. Kakav završetak sezone! Ode Costa u zaborav, a Lowe se neće moći pohvaliti da je završila sezonu s najboljim skokom. Ipak je Blanka bolja, puno bolja. I onda prvi put ove sezone napad na svjetski rekord - 2,10 u Splitu. Je li moguće? Nije išlo. Ali nema veze. Drugi puta!

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 14

OB
-obrisani-
19:48 06.09.2010.

Bravo Blanka, Atletska Kraljica! Bravo Split!

AU
autoritet
20:59 05.09.2010.

Bravo Blanka i bravo Splite! Pozdrav iz Zg

ST
Stjepan
01:17 06.09.2010.

Blanka, ti si moja suza radosnica, zzivjela zdrava i vesela na mnoga ljeta i na ponos Domovine Hrvatske.