SP u Daeguu

Blanka Vlašić: Bole me oba koljena, ali sam u finalu

Foto: AFP
Blanka Vlašić: Bole me oba koljena, ali sam u finalu
01.09.2011.
u 07:31
Od četiri kvalifikacijska skoka tri su bila sigurno preko dva metra što je ohrabrenje uoči subotnjeg finala (12 sati po hrvatskom vremenu)
Pogledaj originalni članak

Blanka Vlašić plasirala se u svoje peto finale visa na svjetskim prvenstvima. Od 2001. godine u Edmontonu propustila je samo finale u Helsinkiju, 2005. godine. Te je godine operirala štitnjaču i na prvenstvu je došla tek pokušati nešto napraviti.

– Računajući i finala na svjetskim dvoranskim prvenstvima, dosta se je toga nakupilo. Nakon probnog skoka rekla sam sebi – što ti uopće radiš ovdje. Pogledala sam prema treneru Bojanu Marinoviću. On mi je rekao da je sve u redu, da skok dobro izgleda. Samo sam mu rekla da me ne laže jer to nije bila istina – rekla je Blanka.

S obzirom na to da je u Južnu Koreju došla u posljednji trenutak razmišljajući da zbog ozlijede mišića, koljena i na kraju Ahilove tetive odustane, pomišljali smo da uopće neće ni proći zahtjevne kvalifikacije. Kad ono, sasvim suprotno.

Blanka je izašla na četiri visine i sve četiri preskočila bez problema, kao u svojim najboljim danima. Od ta četiri skoka tri su bila ili preko dva metra ili tu negdje blizu.

– Kako se budila Hrvatska, tako sam se budila i ja – rekla je Blanka misleći na vremensku razliku. Naime, kvalifikacije visa počele su u 3.45 sati po hrvatskom vremenu.

– Posljednji skok za finale bio je negdje oko pet ujutro po našem vremenu, baš u uru kada se budim u Splitu – istaknula je Blanka.

Nakon odlično odrađenih kvalifikacija vratilo se raspoloženje, vratio se osmijeh na lice.

– Bole me oba koljena, jedva sam sišla niza stube do mix zone. Boli me i Ahilova tetiva. Nisu to strašni bolovi, ali boli. No nema veze, ja sam u finalu – istaknula je naša najbolja atletičarka.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

AR
Arhimed
11:37 01.09.2011.

Ženska smao plače, dramatizira, pravi se važna a mediji je forsiraju više od ijednog drugog hrvatskog sportaša (sportašice). Možda je to moglo proći dok je bila najbolja u skoku uvis na svijetu, ali to više definitivno nije. Ove godine samo je jednom preskočila dva metra (okruglo) i to doma u Splitu. Često je skakala smiješno malo i onda su razlozi bili kiša, hladnoća, loše je kakila.... A ni ona ni njezini treneri ne sppominju da je cijelu zimu džabalebarila dok su druge cure trenirale i natjecale se. Zato je sad i ozlijeđena i zato ove godine i skače one visine koje je skakala ko curica od 16 godina. Sve mi se više čini da je ona svoje odskakala i što je dosad osvojila (svaka čast na tome) osvojila je, ali daleko je danas od vrha. A svjetski rekord može samo sanjat. Nikad ga neće preskočiti (nisam siguran da je to bilo i realno očekivati od nje, samo su joj stavili teret na leđa).

SV
sven222
12:20 01.09.2011.

i ja mislim da je cijeli ovaj scenarij neki alibi ako ne osvoji zlato a ako osvoji sad i bilo koju medalju bit će \" eto osvojila je iako je bila povrijeđena a čak se nije ni znalo hoće li ići na prvenstvo \" a ako osvoji zlato e onda će tek biti !!

RO
ronin
11:19 01.09.2011.

slomit će si noge