Po medalju koja fali

Blanka Vlašić: Ne zanimaju me suparnice!

Foto: 'PIERRE-PHILIPPE MARCOU'
Blanka Vlašić: Ne zanimaju me suparnice!
01.08.2010.
u 11:45
Blanka Vlašić danas u 19.30 na Olimpijskom stadionu u Barceloni kreće u lov na svoju prvu europsku medalju.
Pogledaj originalni članak

O samom finalu Blanka nije željela puno govoriti. Kaže, ionako se sve zna. A zna se da će joj najopasnija suparnica biti Njemica Ariane Friedrich. Njih dvije su bile najuvjerljivije u kvalifikacijama.

Sve je moguće

Njemica je normu preskočila izlazeći na samo dvije visine, dok je Blanka triput izašla na zaletište.

– Nisam gledala niti jednu visašicu u kvalifikacijama. Čula sam da su neke gledale mene. Ne smeta mi. Ja se uvijek koncentriram na svoje skokove – rekla je Blanka.

Neće se valjda dogoditi da skok preko dva metra neće donijeti medalju?

– Sve je moguće pa i to. Ima u finalu nekoliko djevojaka koje mogu skočiti preko dva metra, Friedrich, Beitia, Hellebaut – rekla je Blanka i još jednom istaknula da su joj kvalifikacije protekle bezbolno.

- Nakon natjecanja, na stadionu za zagrijavanje uronila sam noge u duboku posudu s hladnom vodom i ledom. Uobičajeni postupak za ubrzavanje oporavka nakon opterećenja – rekla je ne baš razgovorljiva Blanka.

Što kaže Ariane Friedrich? U međuvremenu je zakopala ratnu sjekiru s novinarima i rado se odazvala da popriča o današnjem finalu.

– Vjerujem da će skok od 2,01 metar biti dovoljan za medalju. Možda čak i za zlato. Osjećam se dobro – rekla je Ariane.

Blanka?

– Ona je jedna od nas 11 koje danas skačemo u finalu. Nikad ne gledam pojedinačno suparnice, već sve zajedno. Sve u finalu imaju priliku da nešto naprave – kaže Njemica.

Tia: Neću obraniti naslov

Možete li u finalu preko 2,05 metara?

– To me pitajte nakon finala.

Naslov europske prvakinje brani Belgijka Tia Hellebaut.

– Ne vjerujem u obranu naslova. Nakon poroda bila sam samo na dva ozbiljna natjecanja. Bit ću sretna postignem li svoj rezultat sezone, a to je skok viši od 1,95 metara. Dva metra mi se čine zasad dalekima. Možda sljedeće sezone. Ove sezone još uživam u igranju sa svojom kćeri – rekla je Hellebaut.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.