Pothvat godine Nagrada u očekivane ruke

Blanka Vlašić niže nagrade kao što je lani nizala pobjede na svim mitinzima

Foto: 'Igor Kralj/PIXSELL'
Blanka Vlašić niže nagrade kao što je lani nizala pobjede na svim mitinzima
05.01.2011.
u 16:27
Dubrovački plivač Mihovil Španja drugi put zaredom proglašen je najboljim paralimpijcem u prošloj godini
Pogledaj originalni članak

Neke velike dvojbe tko je dobitnik Večernjakove nagrade za Pothvat godine nije bilo - Blanka Vlašić koja je u 2010. godini osvojila sve što se moglo osvojiti u atletskom sportu. Svjetska dvoranska prvakinja, europska prvakinja na otvorenome, pobjednica Dijamantne lige (sedam nastupa, sedam pobjeda), prva na Kupu kontinenata u Splitu. U 20 nastupa prošle sezone nanizala je čak 20 pobjeda.

Kako je nizala pobjede na atletskim mitinzima, tako je tijekom prosinca i siječnja nizala nagrade kao najbolja atletičarka, sportašica Europe i Svijeta...

– Svaku nagradu cijenim na svoj način. Veselim se što mi je 2010. s još jednim priznanjem uvjerljivo vodeća na mojoj listi nezaboravnih godina. Hvala još jednom svima što su mi dali glas – rekla je Blanka Vlašić.

Velika je šteta što tu sjajnu sportašicu nećemo gledati ove zime u dvorani. No, Blanka je odlučila punu pažnju posvetiti sezoni na otvorenom gdje želi treći put uzastopce osvojiti svjetski naslov, a to nije uspjelo niti jednoj visašici u povijesti. Od atletičarki je tri puta zaredom svjetska prvakinja postala samo njemačka bacačica kugle Astrid Kumbernuss (1995., 1997. i 1999. godine). U konkurenciji atletičara nedostižan je po broju uzastopnih svjetskih naslova Sergej Bubka - pet puta zaredom, od 1987. do 1997. godine.

Za najboljeg paraolimpijca u 2010. godini također nije bilo dvojbe. Dubrovački plivač Mihovil Španja osvojio je na Svjetskom prvenstvu u nizozemskom gradu Eindhovenu četiri medalje. Bio je dvaput zlatni i dvaput srebrni, a uz to je oborio dva svjetska i jedan europski rekord.

– Kako neću biti zadovoljan. U četiri nastupa, osvojio sam isto toliko medalja – istaknuo je Španja.

U dosadašnjoj karijeri osvojio je 20 medalja na velikim natjecanjima, od toga čak 12 u nizu na posljednja tri. Zanimljivo je da je osvajao medalje u svakoj disciplini u kojoj je nastupao.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.