JUGU 1 OD 4 TROFEJA

Bošković: Gađali su nas i letvom u Beogradu, ali sami smo krivi

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Bošković: Gađali su nas i letvom u Beogradu, ali sami smo krivi
02.06.2013.
u 20:17
- Očekivao sam da će Jug igrati kao u finalu PH, što bi mu bilo dovoljno - komentirao je Ratko Rudić
Pogledaj originalni članak

U Sportskom društvu Crvena zvezda osvajanje vaterpolske Lige prvaka, pobjedom u beogradskom finalu nad Jugom 8:7, ocijenjeno je najvećim uspjehom nakon Barija i osvajanja Kupa nogometnih prvaka 1991.

Imali momčad za naslov

– Očekivao sam kako će Jug biti na razini na kojoj je igrao u finalu hrvatskog prvenstva s Primorjem, što bi po mom mišljenju bilo dovoljno za naslov europskog prvaka. Ali Dubrovčani nisu uspjeli u tome. Šteta, Jug je propustio osvojiti trofej iako ima momčad za to - ocijenio je Ratko Rudić beogradski finale Lige prvaka.

I dok su Beograđani slavili, Dubrovčani su tugovali. Izostao je šlag na rođendanskoj torti (Jug slavi 90. godišnjicu), trofej koji bi sezonu učinio nedvojbeno uspješnom.

– Teško je naći bilo kakav izgovor. Zvezda je imala fantastičan ambijent, igrala je veoma dobro, a mi smo propustili prilike. Vratar Šefik razigrao se zahvaljujući našim ne baš izrađenim udarcima – rekao je Miho Bošković (29).

Kaže da ih vrijeđanje nije impresioniralo.

– Podsjetilo me to na finale Kupa prvaka 2006. godine u Dubrovniku kada smo igrali protiv favoriziranog Pro Recca, ali publika nas je nosila do pobjede. U Beogradu je bilo teško igrati zbog mnogih stvari, ali ključno je da smo propustili priliku.

Nekih drugih neugodnosti nije bilo?

– Pa, gađali su nas komadićima neke drvene letve, ali nije to puno utjecalo. Pokazali su da su divljaci, to je njihov problem - istaknuo je Miho Bošković.

Jeste li na kraju zadovoljni sezonom?

– Očekivao sam više, pucali smo na četiri trofeja, a osvojili smo samo jedan.

Miho ostaje i sljedeće sezone u Jugu.

Odmor nakon 12 godina

– Možda će biti manjih promjena kad su u pitanju stranci (Ivović po svemu sudeći odlazi, nap. a.), ali opet ćemo biti jaki.

Ima li kakvih novosti vezanih uz nastup za reprezentaciju?

– Fizički sam potrošen pa me trener čuvao u prvom djelu utakmice. Potrebna mi je regeneracija i obnova mišićne mase. I zato ću nakon 12 godina malo na odmor, bit će to aktivna pauza. A što se budućnosti tiče, ne znam. Neki kažu da kad jednom netko odustane, zauvijek je otpisan – kazao je Miho, otac četverogodišnje djevojčice, koja sve češće pita kad će dobiti brata.

– Bit će, bit će... – nasmijao se Bošković. 

>> Jug nije uspio: Crvena zvezda pobijedila i osvojila Ligu prvaka

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.