Dvoboj neravnopravnih

Dubai "prošetao" Zagrebom, Cibona bez razigravača nemoćna, Filipinac nije uspio

Foto: Josip Regović/Pixsell
1/4
26.10.2024.
u 23:25

Za Cibonu sam uvjeren da će biti bolja kada bude igrala s Radovčićem i Rogićem te Bundovićem a danas su igrali s golobradim mladićima na lopti. Drago mi je da je Krasić dobio trenersku priliku i uvjeren sam da će Cibona proigrati, kazao je trener Dubaija Golemac

U šestom kolu ABA lige košarkaši Cibone doživjeli su četvrti uzastopni poraz (peti ukupno). Na svom parketu, pred oko 1000 gledatelja, cibosi su pokleknuli pred igrački i proračunski znatno moćnijim sastavom Dubaija (72:104), gostujućeg kluba ove regionalne lige iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Već nakon sedam i pol minuta igre i četvrte trice Bertansa, igrača s osmogodišnjim NBA iskustvom, bilo je jasno u kom smjeru ovaj dvoboj ide (12:26). Uostalom već potkraj prve četvrtine gosti su imali 20 koševa prednosti (15:35) pa se vidjelo da će, u preostale tri četvrtine, to biti revijalna utakmica.

A kako i ne bi bila kada je Cibona nasuprot sebe imala suparnika euroligaške snage a vukovi su igrali bez organizatora igre, bez ozlijeđenog Radovčića i otišlog Barbera. Ma koliko to oni htjeli, i bili spremni podmetnuti leđa na toj poziciji, Katanović, Bart i Majcunić "playmakeri" nisu a bez razigravača se kvalitetna košarka igrati ne može.

Osim toga, u pitanju je i velika razlika u individualnoj kvaliteti. Koga god bi trener Dubaija Golemac mijenjao ulazio bi jednako dobar ako ne i bolji igrač. Izađe, Anđušić uđe Prepelič, izađe Taylor uđe Mason. Kad je zaključio da je Düverioglu prespor za Vukovića uveo je Williamsa, a Abassa je odmorio s Dangubićem. Neumoljivog letonskog tricaša Bertansa zamijenio je pak negdašnji cibos Leon Radošević (9 koševa, 7 skokova), svojedobno centar velike perspektive koji danas dobro živi od košarke ali je dojam da nije postao ono što su mu, za tih cibonaških dana, stručnjaci predviđali. 

A tijekom ove utakmice on je vodio svoj neki osobni rat s Ciboninim krilnim-centrom Tonijem Ročakom koji je umalo eskalirao i žešćim dvobojem od sportskog.

S druge strane, Krasić se oslanjao na neiskusne Katanovića, Barta i trećeg centra Pavkovića jer prvog (Bundović) nije mogao ni koristiti.

Nakon što se na veliki odmor otišlo s 22 koša prednosti za goste (36:58) nisu domaćini ni na otvaranju drugog dijela ponudili svojim navijačima neku nadu. Štoviše, u prvom poluvremenu najbolji cibos Vuković otvorio je treću četvrtinu s dvije izgubljene lopte a Jok s dvije promašene otvorene trice i gosti su nastavili lako održavati visoku i komfornu prednost (37:61).

Najbliže što su domaćini u nastavku stigli bilo je "minus 16" (50:66) nakon čega je atletični centar Williams zabio šest koševa u nizu, a Radošević tricu, za miran san gostiju.

U posljednjih 10 minuta ušlo se s 52:81 pa je trener Dubaija, uz oduševljenje prisutnih zagrebačkih Filipinaca uveo njihova sunarodnjaka Ravenu. Čovjek se svojski trudio zabiti koš, pomagali su mu i suigrači, no to mu nije pošlo za rukom.

- Mi smo utakmicu odigrali profesionalno a Cibona je nastupila sa svojim problemima, bez dvojice ponajboljih igrača Rogića i Bundovića. Po što smo došli mi smo i ostvarili, odigrali ozbiljno i razigrali se. Za Cibonu sam uvjeren da će biti bolja kada bude igrala s Radovčićem i Rogićem te Bundovićem a danas su igrali s golobradim mladićima na lopti. Drago mi je da je Krasić dobio priliku i uvjeren sam da je on dobar trener i da će Cibona proigrati - kazao je gostujući trener Jurica Golemac dok je trener domaćina, kojem je komplimentirao, pak rekao sljedeće:

- Čestitke Dubaiju na pobjedi i ovakvoj košarci za koju mi, očigledno, nismo spremni, naročito za takvu razinu fizikalnost u igri. Dosta smo fizički i mentalno potrošeni jer nam je ovo bila četvrta utakmica u osam dana pa nismo bili niti na približno razini potrebnoj da bismo parirali ovako kvalitetnom suparniku. Ovo je naša realnost i pred nama je puno rada i treninga da bi ispravili nedostatke, prvenstveno tu mislim na organizaciju igre i pojedinačnu odgovornost u obrani - podvukao je Bariša Krasić.

Najviše koševa u redovima pobjedničkog sastava zabili su Letonac Bertans (17), Amerikanac Williams (16), Slovenac Prepelič (14) te Talijan Abass (10) i Amerikanac Mason (10 koševa, 8 asista) dok su dvoznamenkasti kod domaćina bili Vuković (16), Majcunić (12), Jok (11) i Ročak (10).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije