DINAMO

Branko Strupar još nema pravog partnera u napadu

11.03.2004.
u 00:00
Dinamovi napadači postigli su samo 46,5 posto klupskih pogodaka, dok su Hajdukovi strijelci na visokih 70,7 posto
Pogledaj originalni članak

ZAGREB - Bit ćemo u proljeće vrlo efikasni - najavio je na pripremama Dinamov trener Nikola Jurčević. No, u prve tri utakmice plavi su samo triput zatresli protivničke mreže. Nije baš pohvalno za momčad u kojoj igraju vrsni i razvikani napadači poput Strupara, Bošnjaka, Mitua, Zahore, Da Silve, Bartolovića.

Podatak da je šest plavih golgetera ove sezone postiglo samo 20 od 46 pogodaka (46,5 posto), iako puno toga u Dinamovoj igri ne valja, poražavajući je. Za razliku od njih, Hajdukovih šest napadača postiglo je 29 od 41 Hajdukova pogotka (70,7 posto). Zato i ne čudi da Jurčević traga za kombinacijom koja bi mu već u subotu u Vinkovcima trebala donijeti mir i sačuvati ga na klupi. A to neće biti moguće bez raspoloženih napadača.

Dario Zahora (10 pogodaka) - najbolji strijelac potpuno je izvan forme, više ne trese mreže ni na treningu. Čini se da je najdalje od mjesta u sastavu.

Eduardo da Silva (4) - pobjednički pogodak Interu vratio ga je u prvi plan. No, još je uvijek očito da je bolji kada uđe s klupe nego kad igra otpočetka.

Mladen Bartolović (2) - Neće ga baš pogodak, u završnici napada često je dekoncentriran. Uostalom, Jurčević ga mnogo više koristi na desnome boku.

Dumitru Mitu (2) - on je, pak, tek krenuo, protiv Intera je pokazao da bi mogao biti napadački adut. Iako je njegovo nogometno znanje neupitno, jesenas je znao promašivati nemoguće.

Branko Strupar (2) - jedini koji je neupitan. Premda je trebao, s obzirom na šanse, zabiti više od dva, s njim na travnjaku igra ima poseban smisao, odličan je razigravač.

Ivan Bošnjak (0) - tek je došao, još se ne slaže najbolje s loptom, nedostaje mu konkretnosti.

TOMO NIČOTA

Pogledajte na vecernji.hr