TRENER HAJDUKA

Gattuso progovorio o razgovoru s predsjednikom: 'Dinamo je ispred nas i zavidim im'

Split: Gennaro Gattuso održao konferenciju za medije uoči utakmice protiv NK Osijek
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/6
20.09.2024.
u 12:37

- Želim reći da mi je žao što mi je kolega ostao s posla. Ne brinu me problemi Dinama nego naši. Zavidim im jer igraju Ligu prvaka, to je veliki ponos. Iskreno, ne znam kako će izaći iz krize. To bolje znaju oni, a mi idemo utakmicu po utakmicu.

Trener Hajduka Gennaro Gattuso najavio je sutrašnju utakmicu s Goricom na Poljudu (20 h) u sedmom kolu HNL-a. Novinare je najviše zanimalo kako je protekao razgovor s predsjednikom Ivanom Bilićem.

- Predsjednik treba biti predsjednik, trener treba biti trener, sportski direktor treba biti sportski direktor, a uprava raditi svoj posao. I tako to treba biti u klubu.

Hajduk je jučer predstavio novog sportskog direktora Françoisa Vitalija.

- Prije dva dana smo se prvi put čuli, razgovarali smo pola sata. Rekao je da mu treba malo vremena da stekne dojam. Na konferenciji je govorio o mladima i akademiji, a ja kažem da će igrati onaj koji zaslužuje. Pa makar i dijete od 16 godina.

Nakon pobjede nad Dinamom postao je heroj navijača.

- Nisam heroj, igrači su heroji. Ja ih samo posložim, oni donose bodove. Tri boda protiv Dinama su ista kao protiv bilo kojeg drugog protivnika. Moramo ovako nastaviti i biti veliki Hajduk - rekao je Gattuso i dodao:

- Ako se mene pita, Dinamo je ispred nas. Ne želim i neću komentirati nikakav rasplet prvenstva. Idemo utakmicu po utakmicu. Razveselili smo navijače i sjetit ću se te fotografije s njima. Ali, ne pamtim utakmice, pamtim samo trofeje. Osvojio sam treću ligu u Italiji, Kup s Napolijem... Neke utakmice sam pobijedio, neke izgubio, ali pamte se trofeji.

Osvrnuo se na Goricu.

- Gorica je nezgodna momčad, moramo odigrati dobru utakmicu ako želimo pobijediti. Sve momčadi žele biti na najboljoj razini kada igraju protiv Hajduka jer imamo najviše navijača i uvijek je pun stadion - rekao je trener Hajduka te dodao:

- Jako se dobro brane, Rijeka ih je jedva pobijedila. Moramo stvarati šanse, da ih dovedemo u neugodnosti. Tražim isti mentalitet kao protiv Dinama. Igrači koji su igrali u kupu po onom lošom terenu su pokazali mentalitet i dobro da se nitko nije ozlijedio.

Pukštas sutra ne može igrati zbog žutih kartona.

- Na njegovoj poziciji igrat će Benrahou ili Kalik. Biuk mi se sviđa, njegova tehnika i brzina. U njega imam veliko povjerenje. Bamba nije u punom treningu i neće biti u konkurenciji. Mora biti 100 posto spreman jer je igrač fizike i brzine  - rekao je Gattuso.

Poraz Dinama od Bayerna nakon kojeg je smijenjen Jakirović?

- Želim reći da mi je žao što mi je kolega ostao s posla. Ne brinu me problemi Dinama nego naši. Zavidim im jer igraju Ligu prvaka, to je veliki ponos. Iskreno, ne znam kako će izaći iz krize. To bolje znaju oni, a mi idemo utakmicu po utakmicu.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Dalmatinac1911th_4
Dalmatinac1911th_4
12:58 20.09.2024.

Zašto trener Hajduka na presici pred Goricu priča o katastrofalnom i sramotnom porazu Dinama u LP i smijeni njihova trenera? Što to briga nas, navijače Hajduka???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije