PLATINI

'Brazil, Španjolska i Engleska moji su favoriti SP-a'

Foto: AFP
'Brazil, Španjolska i Engleska moji su favoriti SP-a'
09.01.2010.
u 12:33
Predsjednik Europske nogometne federacije (UEFA) Michel Platini objasnio je za talijanski dnevni list La Repubblicu koji su njegovi glavni favoriti za osvajanje Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici.
Pogledaj originalni članak

- Ima nekoliko reprezentacija koje bi mogle ostvariti dobar rezultat, poput Italije, Nizozemske, Francuske i Obale Bjelokosti, ali ja imam tri favorita. To su Brazil, Španjolska i Engleska – rekao je Platini.

U razgovoru je Platini komentirao i ideju uvođenja financijskog fair-playa koja bi limitirala maksimalnu potrošnju pojedinog kluba za dovođenje igrača, kao i uvođenje preventivnih mjera protiv rasizma i nasilja na nogometnim stadionima.

- Radikalni rezovi potrebni su u borbi protiv rasizma i nogomet treba voditi svojim primjerom. U slučaju rasističkog vrijeđanja utakmice moraju biti suspendirane, nema druge. Moramo biti čvrsti i ići do kraja – dodao je francuski nogometni velikan, koji je po pitanju uvođenja financijskog fair playa rekao da su to od njega zahtijevali vlasnici ponajboljih svjetskih klubova poput Silvija Berlusonija (Milan) i Masima Morattija (Inter).

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

MI
milton
12:48 09.01.2010.

U Africi pobilo igrače Toga koji su išli u Angolu na CONCAF.

KO
kontratovar
13:03 09.01.2010.

milton ma daj nemoj zafrkavat,pa kad??