Izbornik je zadovoljan

Čačić: Ovo nije čudo! Mi smo škvadra i možemo igrati sa svakim

Foto: Pixsell
Ante Čačić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Ante Čačić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Ante Čačić
Foto: Pixsell
Ante Čačić
Foto: Pixsell
Ante Čačić
21.06.2016.
u 23:53
- Uvjeren sam da možemo igrati sa svima. Ovo nam je dalo dodatno samopouzdanje jer smo prvi, ali već sutra se pripremamo za dalje.
Pogledaj originalni članak

Hrvatska je prva u skupini D Europskog nogometnog prvenstva. Pobjedom nad Španjolskom 2:1 zasjeli smo na vrh i sada čekamo svog protvnika, a svojim prezentacijama na Euru oduševili smo cijeli svijet. Izbornik Ante Čačić bio je presretan.

- Mislim da ovo nije čudo, Hrvatska je već ranije naglasila da smo dobri i da nemamo straha ni od koga. Slavili smo protiv najbolje momčadi na svijetu. Pozdravljam ljude u domovini i izvan nje. Osjećali smo energiju od njih u zadnjih tjedan dana i igrači su zato dali su sve od sebe, kazao je Čačić pa dodao:

- Moramo ovo arhivirati, čekaju nas novi izazovi. Čestitke našim igračima na sjajnoj pobjedi.

Čačić je večeras uveo pet novih igrača u odnosu na prve utakmice.

- Ja radim s ovim igračima i znao sam kako tko može odogvoriti u datom trenutku. Imamo širinu, škvadra smo i to se vidi. Naravno, imamo i kvalitetu.

Tražili ste još više u nastavku...

- Bili smo malo naivni u prvom dijelu, ali u drugom dijelu smo stisnuli linije, radili puno i na kraju smo nagrađeni.

Hoće li svi naši igrači biti zaliječeni do subote?

- Rekao sam da ćete danas vidjeti jednu Hrvatsku koja dolazi, a naglasio sam da mi je ovo pripremna utakmica za dalje. Svi će biti zdravi za sljedeću utakmicu i imam 23 spremna igrača.

Koga biste željeli u osmini finala?

- Uvjeren sam da možemo igrati sa svima. Ovo nam je dalo dodatno samopouzdanje jer smo prvi, ali već sutra se pripremamo za dalje. 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 32

DU
Deleted user
00:13 22.06.2016.

Po mom mišljenju Hrvatska nikad nije bolje igrala, čak ni za vrijeme Ćire. Potpuno je moguće i da budemo Europski prvaci.

Avatar babas
babas
00:06 22.06.2016.

Realno,ovo je najjača hrvatska reprezentacija ikad,čak i sa par juniora smo pobijedili europskog prvaka. Rekao bih da će osmina finala za naše biti formalnost,tek od ćetvrtfinala počinju pravi mečevi. Uz Nijemce i Taljane smo glavni favoriti.

BU
budagigo
00:23 22.06.2016.

hvala cijeloj reprezentaciji svim igračinama,veliko hvala anti čačiću,hvala najboljoj instituciji u državi hrvatskom nogometnom savezu,hvala šukeru,hvala mamiću,hvala hrvatima na stadionu i diljem svijeta koji su slavili naš hrvatski ponos našu reprezentaciju.Bog i Hrvati!