Iz trenerova kuta

Čačić zadovoljan: Bitno je da se vidi da momčad raste

Foto: Goran Stanzl/Pixsell
Čačić zadovoljan: Bitno je da se vidi da momčad raste
21.11.2012.
u 22:56
- Puljića sam uveo umjesto Sammira kako bih dobio na skoku - pravda čudan potez Dinamov trener.
Pogledaj originalni članak

Dinamov trener Ante Čačić bio je zadovoljan nakon utakmice s Portom, jer je njegova momčad pokazala možda i najbolje lice ove sezone u Ligi prvaka.

- Teško je nakon poraza 0:3 reći išta suvislo, ali ne mogu se oteti dojmu da je ovo naše najbolje izdanje. Do 70. minute igrali smo jako dobro, imali smo nekoliko dobrih situacija. Naravno, Porto je bolja momčad, iskoristili su sve naše slabosti. Ali mi smo dobar dio utakmice igrali kao momčad, bili dobri u fazi obrane, izlazili prema naprijed sa dosta igrača... Trebalo je malo sreće kod one Sammirove šanse, imao je i Beqiraj dvije situacije, dakle imali smo svoje prilike. Bitno je ipak vidjeti da momčad raste. Nadam se da ćemo u Zagrebu popraviti kompletan dojam, biti najbolji dosad i dobrim se rezultatom rastati od Lige prvaka - istaknuo je trener plavih koji je zatim upitan da prokomentira i objasni pomalo čudnu odluku da Sammira zamijeni stoperom Puljićem.

- Sammir ima problema s tetivom, a uvođenjem Puljića promijenili smo sustav na 5-3-2 i dobili na skoku. Sammir je igrao dobro, ali ima problema pa nije bio pravi i spreman za 90 minuta - istaknuo je Čačić.

>>Nastavak Dinamove agonije: Još jedna lekcija u školici Lige prvaka

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 16

BR
Brandfackel2
10:23 22.11.2012.

Stvarno se vidi da momčad "raste" iz tekme u tekmu... Ako još od svoga imenjaka Alternatora iz Kijeva dobiju koji gol imat će gol-razliku 0:16 Ovim tempom rasta i sa Čačićem na klupi zad 3-4 godine u Ligi prvaka mogli bi doseći basnoslovnu gol-razliku od 0:50 !!! Daj Čačiću molim te odi nekud, uzgajaj tudum u vinogradu, hrani ovce, radi bilo što, samo što dalje od Maksimira. Molim te...

JO
jolly
10:39 22.11.2012.

Neznam s čim je ovaj zadovoljan. Imamo vezni red, koji, zajedno s bekovima, nije oduzeo pet lopti u cijeloj utakmici. Novopečeni reprezentativac nije uspio tri puta dodati prema naprijed. Možda je jedino zadovoljan, kako su dva klasična napadača, odigrali na poziciji povučenih krila (ili isturenih bekova). Koliki broj utakmica, odnosno, koliko mjeseci treninga, treba jednom treneru da shvati, kako Beqiraj i Čop, nisu za krila ili bekove. Koliko utakmica treba da bi shvatio, ako veznjaci ne ulaze u duele, onda ih i ne treba na trenu.

ST
stefj
10:07 22.11.2012.

Mamić si je baš našao kompu... Dinamo ruši sve negativne rekorde u Ligi prvaka, a Čačić priča nekakve gluposti o tome kako sve bolje igraju? Prethodnu tekmu igrali smo dobro do 60-te minute, ovu do 70-te, skupljamo iskustvo, dižemo se, itd... Pa jel on normalan? Složio je ekipu tako da svaki puta kada izađu na teren strani mediji optuže Dinamo da je prodao tekmu. Jednostavno ne mogu vjerovati da netko može tako loše igrati. Jer nema autoriteta, potjerao je pola igrača, a ostale niti zna posložiti, niti ih zna motivirati, niti im objasniti što trebaju raditi. Individualno igrači stagniraju ili padaju, a radi loših igara u LP, drastično im je pala i cijena. A za reputaciju Dinama i Hrvatske, držati sve negativne rekorde u LP, stvarno je super...